Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.06.2021

Salmelassa Särestöniemen kokoelma ensi kertaa ja kesän päättää Matti Salmisen mestarikurssi

Taidekeskus Salmela Mäntyharjussa avaa kesän monipuolisella tapahtumaohjelmalla. Salmelassa esitellään Reidar Särestöniemen (1925-1981), Marika Mäkelän, Nina Ternon (1935-2003) ja Rafael Wardin ja Mi Kuopan teoskokoelmat. Kesän nuori taiteilija on Suvi Malek.

 

Kesän 2021 Salmelan nuori taiteilija on Suvi Malek.

Suvi Malek. Kuva: Taidekeskus Salmela

Särestöniemi on tunnetuimpia ja rakastetuimpia suomalaisen luonnon ja Lapin kuvaajia. Kokoelma muodostuu Kirsi ja Keio Eerikäisen Taidesäätiön sekä yksityiskokoelmien teoksista. Domanderin näyttelyalueen taiteilijoina ovat Harri Leppänen (1952-2017), kuvataidekilpailun 2020 voittaja Anna-Liisa Kankaanmäki, Kia Taegen, Elisa Marin, Markus Still, Kaisamaisa Erämies, Anni Jokitalo, Tilla Kekki, Inari Krohn, Johanna Lumme, Vilmalotta Olivia Schafhauser ja Kaisa-Tuulia Tuomi.

Taidekeskus Salmelassa esitellään mm. Reidar Särestöniemen teoksia kesällä 2021.

Reidar Särestöniemi, Auringonlasku. Kuva: Taidekeskus Salmela

Upeat konsertit juhlistavat Salmelan kesää. Sävellyskonsertissa esitetään Arto Pajun säveltämiä teoksia kolmelta vuosikymmeneltä.

Runsasta kesäkonserttitarjontaa ja mukana Wiipuri-ooppera

Kesän avajaiskonsertissa esiintyy la. 12.6. oopperalaulajat Jaakko Ryhänen ja Hannakaisa Nyrönen, säestäjänä pianotaiteilija Anu Kosonen. Ohjelmistossa kuullaan Oskar Merikannon kauneimpia lauluja sekä klassista viihdettä säveltäjäniminä Toivo Kärki, Rauno Lehtinen ja Georg Malmsten. Avajaisjuhlaa juhlitaan konsertin jälkeen. Näyttelyn avaa LähiTapiolan pääjohtaja Juha Koponen. Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilijan palkinnon luovuttaa kauppaneuvos Heikki Hämäläinen ja Vuoden nuoren taiteilijan palkitsee Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski.

Sävellyskonsertissa to. 1.7. kuullaan aarioita Salmelan oman kapellimestarin Arto Pajun säveltämästä Wiipuri -oopperasta, joka kantaesitetään Salmelassa kesällä 2022. Sinfoniaorkesterin solisteina esiintyvät Ville Rusanen, Mikael Konttinen ja Hanna Hoikkala. Klarinettikonserton solisteina ovat Kimmo ja Pauli Leppälä ja viulukonserton esittää Jesse Viinikangas.

Liisamaija Laaksosen taiteilijajuhla siirtyy vuodella eteenpäin sisätiloihin asetettujen rajoitusten johdosta.

Heinäkuussa toteutuu Pepe Willberg mukanaan 8 hengen orkesteri ja Lumos-jouset 7.7., Mamba 15.7. ja J. Karjalainen 22.7. Elokuvamusiikkikonsertissa esiintyvät Waltteri Torikka, Maria Ylipää ja Salmelan festivaaliorkesteri 24.-25.7.

Mamba esiintyy Salmelan kesässä 15.7.2021.

Mamba. Kuva taidekeskus Salmela

Hyvänmielen yhteislaulutilaisuus Kaikki laulaa Salmelassa 31.7. laulattajina Arja Koriseva, Mikael Konttinen, Hanna Hoikkala ja Salmela House Band kapellimestarinaan Arto Paju. Vierailijana kuullaan Viktor Klimenkoa.

Matti Salmisen mestarikurssin päätöskonsertti puistonäyttämöllä 15.8.

Taidekeskus Salmelan ensimmäinen mestarikurssi laulajille Matti Salmisen johdolla järjestetään elokuussa. Opettajina Matti Salmisen lisäksi toimivat Juha Uusitalo ja Pekka Asikainen, säestäjänä Armaan Madar. Kurssille on kutsuttu 6 lahjakasta laulajaa ja kurssille on mahdollisuus hakeutua kuunteluoppilaaksi seuraamaan opetusta. Mestarikurssin oppilaat esiintyvät kurssin päätöskonsertissa, joka huipentaa Salmelan kulttuurikesän.

Salmelan puistonäyttämö, katettu ulkoilmakatsomo tuolitetaan väljästi, turvallisen konserttikokemuksen mahdollistamiseksi ja koronatilanne huomioiden.