Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.11.2023

Saimi Hoyer valitsi Taito-Finlandian voittajaksi virkkausguru Molla Millsin – artesaaniosaaja 2023 tunnustuksen sai tekstiili- ja muotialan opiskelija Kirsi Launiainen

Yrittäjä Saimi Hoyer julkisti Taito-Finlandian voittajan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävien Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa perjantaina 17.11.2023. Forsman teen sponsoroiman palkinnon lisäksi messuilla julkistettiin Artesaaniosaaja 2023 -voittaja.

 

 

Kuvassa on Molla Mills ja hänellä on oikeassa kädessään ruusukimppu. Hänellä on päällään mursta t-paita ja vihreät housut. Taustalla sinistä seinämää ja oikealla on taustalla muutamia henkilöitä seisomassa kauempana. Toisessa kädessä on iso kunniakirja.

Taito-Finlandia 2023 -palkinnoin voitti Molla Mills. Kuva: Tampereen Messut

 

Kansainvälisesti tunnetun suunnittelija Molla Millsin työ teki Saimi Hoyeriin vaikutuksen muun muassa siksi, että hän on luonut uutta ja vienyt suomalaista kädentaitoa maailmalle.

“Virkkaus yhdistää ihmisiä saman intohimon kautta, eikä sillä kuka olet, ole merkitystä. Molla Mills on osaltaan ollut luomassa virkkauksesta vahvaa trendiä,” perustelee Hoyer.

”Kun kuulin voitosta, tuli ihana fiilis siitä, että oma työ huomataan. Aloimme tehdä ensimmäistä virkkauskirjaa yli kymmenen vuotta sitten. Nyt tekeillä on jo seitsemäs kirja,” kertoo voitostaan ilahtunut Molla Mills.

Molla Mills ammentaa inspiraatiota virkkaussuunnitelmiinsa ennen kaikkea materiaalista.

 

Kuvassa on Riikka Launiainen ja hänellä on vasemmassa kädessään ruusukimppu ja oikeassa kunniakirjat.Hänellä on lila jakku ja musta t-paita sekä farkut. Tausta on tumma ja lila.

Artesaaniosaaja 2023 on Kirsi Launiainen. Kuva: Tampereen Messut

 

Artesaaniosaajan kädenjälki on kuin raikas tuulahdus

Artesaaniosaaja 2023 on Salon seudun ammattiopistosta joulukuussa valmistuva tekstiili- ja muotialan opiskelija Kirsi Launiainen. Hän suunnitteli kilpailuun neljän kuosin tuoteperheen, johon kuuluu Launiaisen piirtämästä kuosista valmistettu kankainen penaali ja avaimenperä.

”Piirtäminen on ollut minulle intohimo pienestä asti. Olen onnellinen, että uskalsin tehdä alanvaihdon ja siirtyä luovalle alalle. Tuntuu hyvältä, että se nyt palkitaan,” sanoo Launiainen.

Launiainen on kiitollinen siitä, että hän on saanut ammattiopiston opettajilta paljon apua ja vinkkejä työhönsä.

”Minua kannustettiin perustamaan 4H-yritys ja valmistuttuani alan myydä Kilatora Design -verkkokaupassani opiskelijoille suunnattuja pien- ja paperituotteita, kuten muistivihkoja, penaaleita ja kalenteritarroja.”

https://www.kadentaidot.fi/fi/kavijalle/#tab-program