Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.05.2023

Saara Cantellin Sisarukset elokuvateattereissa syyskuussa - katso traileri

Ohjaaja-käsikirjoittaja Saara Cantellin elokuva Sisarukset on lämminhenkinen ja elämänmakuinen draama, joka saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 1.9.2023.

Sisarukset-elokuvan pääosissa nähdään Henna Tanskanen, Lauri Tanskanen ja Elin Petersdottir. Aviopari Henna ja Lauri Tanskanen näyttelevät elokuvassa kaksosia ja suomalais-islantilainen Petersdottir heidän siskoaan.

Elokuvasta on juuri julkaistu traileri:

 

 

Elokuvassa kolmekymppiset kaksoset Jenna (H.Tanskanen) ja Joni (L.Tanskanen) saavat tietää, että heidän isällään on kolmaskin lapsi, sisko Jóna (Elin Petersdottir), joka asuu Islannissa. Sisarusten tapaaminen mullistaa jokaisen maailman, ihmissuhteet ja tulevaisuuden.

Sisarukset on Saara Cantellin kymmenes pitkän fiktioelokuvan ohjaustyö. Elokuvaa on kuvattu seitsemän vuoden ajan päähenkilöitä seuraten. Ainutlaatuisella metodilla tehty draama yhdistää fiktiota, improvisaatiota ja todellista elämää. Käsikirjoitus on muodostunut työryhmän yhteistyönä.

– Ohjaustyönä ja matkana tämän elokuvan tekeminen on ollut aiempiin elokuviini verrattuna hyvin erilainen. Koko projekti on rakentunut poikkeuksellisella tavalla yhteisöllisyydelle ja elämä kaikkine yllätyksineen on ollut mukana kirjoittamassa tarinaamme, kuvaa Cantell elokuvan metodia.

 

Kuvassa ovat Jenna, Jóna ja Joni päät yhdessä ja Jonilla on vasemmassa reunassa kasvot sivuttain.

Jenna (Henna Tanskanen), Jóna (Elin Petersdottir) ja Joni (Lauri Tanskanen). Kuva: Laura Mainiemi/Making Movies.

 

– Näyttelijät ovat syventäneet roolejaan uniikilla tavalla, pitkän kuvausajan mahdollistamana. Tämä on luonut elokuvaan kiehtovia ulottuvuuksia, joita ei olisi voinut suunnitella etukäteen. Koen olevani ohjaajana etuoikeutettu, että olen saanut olla osa tätä työryhmää, tekemässä tällaisen elokuvan.

Päänäyttelijöiden lisäksi Sisarukset-elokuvassa nähdään sivurooleissa lukuisia tunnettuja suomalaisnäyttelijöitä, muun muassa Ilkka Villi, Pirkko Hämäläinen, Antti Reini, Jarkko Niemi, Essi Hellén, Meri Nenonen ja Anneli Sauli.

Sisarukset -elokuvan tuottajia ovat Kaarle Aho ja Kai Nordberg Making Movies -tuotantoyhtiöltä ja sen levittää ja markkinoi Nordisk Film.

Synopsis

Kolmekymppiset kaksoset Jenna (Henna Tanskanen) ja Joni (Lauri Tanskanen) saavat tietää, että heidän isällään on kolmaskin lapsi. Sisko Jóna (Elin Petersdottir) asuu Islannissa.

Sisarusten tapaaminen mullistaa jokaisen maailman, ihmissuhteet ja tulevaisuuden. Kunkin etsiessä omalle elämälleen merkitystä, aaltoillaan yhden isän, kahden kotimaan ja kolmen aikuisen sisaruksen välillä yhdistymisestä erkaantumiseen ja takaisin.

Vuosien mittaan sisarukset kohtaavat itsensä ja toisensa, samanlaisuutensa ja erilaisuutensa.

Saara Cantellin Sisarukset-elokuvaa on kuvattu seitsemän vuoden ajan päähenkilöitä seuraten.

Työryhmä

Ohjaus: Saara Cantell
Käsikirjoitus: Työryhmä Eddan lapset

Rooleissa: Elin Petersdottir, Henna Tanskanen ja Lauri Tanskanen sekä muun muassa Ove Grundström, Pirkko Hämäläinen, Björn Thors, Hilmar Jonsson, Ilkka Villi, Leo Sjöman, Jarkko Niemi, Antti Reini, Essi Hellén, Sahar Arvekari, Meri Nenonen, Pauliina Palo, Anneli Sauli

Kuvaus: Marita Hällfors F.S.C.
Lavastussuunnittelu: Minna Sorvoja
Pukusuunnittelu: Minna Sorvoja
Maskeeraussuunnittelu: Minna Sorvoja
Leikkaus: Tuuli Kuittinen F.C.E.
Äänisuunnittelu: Sami Kiiski
Musiikki: Sid Hille
Tuottajat: Kaarle Aho ja Kai Nordberg
Tuotanto: Making Movies
Levitys ja markkinointi: Nordisk Film