Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.09.2019

Saara Aallolta joululevy ja kirkkokiertue

Vuoden alussa Britannian Dancing on Ice -ohjelmassa pronssille luistellut ja sen jälkeen ympäri Eurooppaa keikkaillut Saara Aalto julkaisee joululevyn 15. marraskuuta. Luvassa on valikoima Saaran omia joululaulusuosikkeja sekä aivan uusia kappaleita, joita ovat Saaran kanssa olleet tekemässä mielenkiintoiset yhteistyökumppanit. Arto Ruotsalan tuottaman levyn julkaisua seuraa kirkkokiertue, jolla päästään nauttimaan taianomaisesta joulutunnelmasta yhdessä Saaran kanssa.

Kuvassa on Saara Aalto keskellä sinisessä turkisjakussa, jossa on valkoiset, pitkät ihansuut.  Saara Aallolla on pitkät, ruskeat hiukset ja ne liehuvat oikealla. Tausta on liukuvasti vaalean sininen. Alempana keskellä lukee suurilla kirjaimilla ruskean punaisella Saara Aalto.

Kuva: Warner Music Finland

 

-Yleisö on pyytänyt minulta uutta joululevyä jo viimeiset seitsemän vuotta ja nyt vihdoin koin, että oli sen aika. Olen työkiireiden takia joutunut jättämään välistä Suomen joulukiertueen usean vuoden ajan, mikä on saanut minut todella ikävöimään joulun aikaa Suomessa. Nyt on vihdoin taas aika ottaa joulu ja joulumusiikki haltuun, koska rakastan niitä niin paljon, Saara kommentoi.
 
Fairytale - Joulun Taikaa  -kirkkokiertue alkaa Mikkelistä 2. joulukuuta ja kulkee halki Suomen päättyen Savonlinnaan lauantaina 21. joulukuuta. Seitsemäntoista konserttia käsittävällä kiertueella Saaraa säestää nelihenkinen yhtye.
 
-Sekä levyllä että kiertueella on haettu joululauluihin vähäeleistä ja mystisen kaunista tunnelmaa. Nyt ei olla pelkästään eeppisten suurien tunteiden äärellä, vaan myös sovitukset ovat pieniä, herkkiä ja haavoittuvia. Laulullisesti olen löytänyt itsestäni aivan uuden puolen tätä levyä tehdessä ja en malta odottaa, että pääsen jakamaan näitä tunteita yleisön kanssa. Kirkoissa parasta on tunnelma ja upea akustiikka, joka sopii kauniisiin lauluihin ja äänelleni täydellisesti. Haluan rakentaa kiertueesta upean korvia hivelevän kokonaisuuden, jossa ihmiset pääsevät kuulemaan ne kaikki rakkaimmat joululaulunsa ja tietenkin muutamia uusia kappaleita, joiden toivon jonain päivänä olevan jouluklassikoita, Saara jatkaa.
 
 
Saara Aalto – Fairytale - Joulun Taikaa
Ma 2.12. Mikkeli, Tuomiokirkko
Ti 3.12. Lahti, Ristinkirkko
Ke 4.12. Korpilahti, Korpilahden kirkko
To 5.12. Hämeenlinna, Hämeenlinnan kirkko
La 7.12. Hyvinkää, Hyvinkään kirkko
Su 8.12. Paimio, Pyhän Mikaelin kirkko
Ma 9.12. Seinäjoki, Lakeuden risti
Ti 10.12. Oulu, Oulujoen kirkko
Ke 11.12. Vaasa, Vaasan kirkko
Pe 13.12. Pyhäjärvi, Pyhäjärven kirkko
La 14.12. Muuruvesi, Muuruveden kirkko
Ma 16.12. Helsinki, Kallion kirkko
Ti 17.12. Valkeala, Valkealan kirkko
Ke 18.12. Pori, Keski-Porin kirkko
To 19.12. Tampere, Tuomiokirkko
Pe 20.12. Joensuu, Joensuun kirkko
Ma 21.12. Savonlinna, Savonlinnan Tuomiokirkko