Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.12.2022

Rottien pyhimys -näytelmään Hämeenlinnan teatteriiin Mikko Nousiainen ja Antti Virmavirta

Anneli Kannon upea teksti Rottien pyhimys tuo Hämeenlinnan Teatteriin Suomen ykkösrivin näyttelijöitä. Venla -ehdokas Antti Virmavirta, Tanssii tähtien kanssa ohjelmassa viimeksi tanssinut Mikko Nousiainen ja nuori, lupaava näyttelijätär Sonja Silvander ovat ensi syksynä ensi-iltaan tulevan Rottien pyhimyksen näyttelijöitä.

Kuvassa on Mikko Nousiainen kasvokuvassa.  Hänellä on hieman partaa ja päällään ruskeä t-paita.

Mikko Nousiainen. Kuva: Elina Simonen

 

”Tuntuu kuin olisimme saaneet ennakkoon joululahjan” sanoo teatterinjohtaja Anna-Elina Lyytikäinen ja hymyilee onnellisena. Samaa sanoo myös näytelmän ohjaaja Milko Lehto ja vaikuttaa erittäin tyytyväiseltä Rottien pyhimyksen tulevaan miehitykseen.

Antti Virmavirta ja Mikko Nousiainen ovat tuttuja teatteriyleisöille ja televisionkatsojille. Sonja Silvander on teatterikorkeakoulusta 2019 valmistunut nuori lupaava näyttelijätär. Ohjaaja Milko Lehdon mukaan Sonja sopii Pelliinan rooliin aivan täydellisesti.

Rottien pyhimys -näytelmä  perustuuAnneli Kannon kirjoittamaan romaaniin ja kertoo Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalaamisesta 1500-luvulla. Keitä olivat maalarit, jotka koristivat Suomen keskiaikaisia kirkkoja pyhimysten ja Raamatun kertomusten kuvin? Miten he maalasivat, mitä he tavoittelivat, mitä ajattelivat? Hattulan kirkon maalaaminen on valtava urakka ja näytelmä tuo esiin tekijöitä tunteineen.