Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.11.2019

Rosa Liksomin Everstinna julkaistiin Yhdysvalloissa – The Wall Street Journalilta heti kiittävä arvio

Everstinnan oikeudet on myyty jo yli kymmenelle kielialueelle. Rosa Liksomin Everstinna (engl. The Colonel's Wife) kerää kiitosta englanninkielisessä maailmassa. The Wall Street Journal julkaisi romaanista juuri kiittävän arvion: "Rosa Liksom kuvaa pelottoman hyvin häijyjen miesten mielialoja ja niiden naamioimista. (...) Romaani on vahvimmillaan käsitellessään suoraan sitä, miksi ihmiset tekevät pahaa: koska he nauttivat siitä."

Kuvassa on Rosa Liksom, jolla on punainen polkkatukka.

 

Publishers Weekly kehuu Liksomia mieleenpainuvan kerronnan ja terävän näkökulman yhdistelemisestä, Salon on valinnut Everstinnan marraskuun lukusuositukseksi.

Vuonna 2017 julkaistu Everstinna on romaani Suomesta, jossa valmistaudutaan sotaan, eletään Neuvostoliiton ja natsi-Saksan välissä ja ollaan lujasti kallellaan jälkimmäiseen, kunnes tuo liitto kaatuu. Samalla siinä on kyse perhehelvetistä, vallasta, sen ottamisesta ja siihen alistumisesta – niin perheessä, juuri itsenäistyneessä valtiossa kuin koko Euroopassa.

Yhdysvaltojen lisäksi kirja on jo julkaistu Unkarissa, Tanskassa, Virossa, Tsekissä ja Ruotsissa. Lisäksi sen oikeudet on myyty tähän mennessä Ranskaan, Saksaan, Italiaan, Espanjaan ja Georgiaan.

Everstinnasta on tehty myös ylistetty teatterisovitus, joka on parhaillaan Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistossa. Susanna Airaksisen ohjaaman monologin Everstinnana nähdään vakuuttava Heidi Herala.