Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.11.2022

Rokumentti Rock Film Festival esittää elokuvia musiikista, populaarikulttuurista ja yhteiskunnasta

Suomen suurin musiikkielokuvafestivaali Rokumentti Rock Film Festival starttaa keskiviikkona. Joensuussa 16.–20. marraskuuta järjestettävällä festivaalilla esitetään yhteensä 42 elokuvaa, jotka käsittelevät musiikkia, populaarikulttuuria ja yhteiskuntaa. Valkokankaiden tähtinä nähdään muun muassa King Crimson, Vampira ja Behemoth-perustaja Nergal.

Kuvassa on kuva festivaalilavalta, jossa on taustalla iso bändi ja taustaseinällä on eri värisiä suorakaiteen muotoisia kuvioita. Edessä on oikealla vaaleissa puvuissa olevia mustia mieslaulajia ja oikealla musta naislaulaja.

Summer of Soul. Kuva: Rokumentti

 

Rokumentissa suuren yleisön ensi-iltansa saa juuri valmistunut, okkultismin historiaa Suomessa luotaava dokumentti Huntu – Kun okkultismi saapui Suomeen. Dokumentin ohjaaja on pohjoiskarjalainen Ukko Torni, joka on paikalla näytöksessä kertomassa elokuvan tekemisestä. Dokumenttia on rahoitettu Mesenaatti-kampanjalla.

Muita ohjaajavieraita ovat harvoin nähdyn Vampira-dokumentin ohjaaja Mika J. Ripatti, Melodian mestari – Kassu Halonen ja Hiljaisuus… ja äänen synty -dokumenttien ohjaaja Tommi E. Virtanen sekä Horjuvan miehen karavaanin ohjaaja ja pääosassa oleva Petri Vanninen, joka myös esiintyy näytöksen yhteydessä. Lisäksi paikalle saapuu Tavastia-klubista kertovan Sitten ajat muuttuivat -dokumentin ohjaaja Antti Kuivalainen.

- Rokumentin ohjelma kimpoilee tuttuun tyyliin spagettiwestern-musiikista Foo Fightersin musiikkikauhukomediaan, ja lypsylehmän ja ukrainalaisen lastenkodin todellisuudesta keski-ikäisen, entisen anarkistisuosikkilaulajan elämän ahdistukseen. Tarjolla on siis tarkkaan valittuja elämyksiä laatuelokuvan ystäville, kertoo Rokumentin vastaava tuottaja Katri Kilpiä.  

 

Kuvassa on kaksi tyttöä istumassa sohvalla. Kuvan sävy on ruskehtava. Takana on seinässä tumma kasvikuvio.

Sirpaleiden talo. Kuva: Simon Lereng Wilmont

 

Rokumentin avajaisia vietetään keskiviikkona 16. marraskuuta. Festivaalin näytökset järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin Joensuussa Elokuvateatterikeskus Tapiossa sekä Kulttuuritehdas Siihtalassa. Rokumentin ohjelmaan sekä näytösaikatauluihin voi tutustua festivaalin verkkosivuilla www.rokumentti.com. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt vilkkaana, ja loppuunmyytyjä näytöksiä tulee olemaan runsaasti.

Rokumentin järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry, joka tunnetaan parhaiten Ilosaarirockin järjestäjänä.