Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.10.2023

Rohkeudella ja luovuudella Atik Ismailin uusi runokokoelma syöksyy maaliin

Rakasta runoutta, sillä kulttuurista saat kiksit! Delete ilman lupaa on sallittu.

Runoissa kuvataan ihmisen ja luonnon yhteyttä, välittämisen tarvetta sekä reflektoidaan 60-vuotista suhdetta jalkapalloon.

“Me olemme tämä päivä.

Mennyt on takana, tulevaisuus kenties huomenna.”

 

Kuvassa on Atik Ismael vaalean sinisessä pusakassa ja mustassa t-paidassa. Hänellä on jalkapallo olkapäällään, johon hän nojaa päällään.  Taustalla on vihreää ruohoa.

Kuva: Elina Itkonen

 

Kirjailijan ajatuksia;

“Näinä vaikeina aikoina on kulttuuri lohduttanut ja elävöittänyt jokapäiväistä arkea sekä pyhää. On tärkeää, että emme unohtaisi rakkauden ja rauhan aatteen virrata. Kulttuuri antaa ymmärtää, että vielä on toivoa.”

"Hyppy lapsuuden tataarilaisista perinteistä muihin kulttuureihin on ollut mielenkiintoinen.. Olen pyrkinyt tutustumaan mahdollisimman paljon maailman eri kulttuureihin ja niihin suurena apuna ovat olleet musiikki, elokuva, teatteri, kirjallisuus ja kuvataide, jalkapalloa unohtamatta."

“Viimeiset vuosikymmenet olen yrittänyt "imeä" itseeni mahdollisimman paljon sivistystä. Siitä olen kiitollinen niin monille ystäville ja taiteilijoille, eläville sekä poisnukkuneille. Minulla on ollut onni, että on ihmisiä, jotka kannustavat kulttuurin tekemiseen. Osa heistä on ammattilaisia, joiden palautteista olen saanut rohkeutta ja sitäkin kautta luovuutta. Paljosta olen siis kiitollinen kulttuurille ja sen tekijöille, sillä oma vankka mielipiteeni on, että kulttuuri on kotimme ja kainalomme!”

Lähihoitaja, tietokirjailija, valmentaja, entinen jalkapalloilija Atik Ismail (s. 1957) on aiemmin julkaissut tietokirjoja, novelleja, runoja, näytelmäkäsikirjoituksia sekä kolumneja.

Runoteos Delete ilman lupaa on sallittu ilmestyy osana Basam Booksin Puhuttava runo -sarjaa.

https://basambooks.fi/