Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.09.2020

Riihimäen taidemuseon syysnäyttely esittelee kaupungin arkkitehtuurin helmiä ja rakennuskannan erityispiirteitä

Riksu! Radanvarsikaupungin rakennustaidetta ja arkista arkkitehtuuria -näyttely on erään etelähämäläisen kaupungin tarina sen rakennusten ja arkkitehtuurin kautta kerrottuna. Näyttely tarjoaa ennen näkemättömän sukelluksen kaupungin muodostumiseen, sen kerrostumiin ja suunnitteluun. Näyttely on muotokuva Riihimäen kaupungista rakennuskantansa kautta tarkasteltuna.
 

Kuvassa on Riihimäen uimahallin lasinen julkisivu kuvattuna syksyllä.  Maassa on värikkäitä lehtiä.

Riihimäen uimahalli. Kuva: Juho Haavisto

 

Näyttely esittelee Riihimäen arkkitehtuurin helmiä ja rakennuskannan erityispiirteitä, kaupunkilaisten elämää sekä kaupunkirakentamisen tavoitteita ennen ja nyt, suhteuttaen niitä nykyisen kaupunkikuvan kerrostumiin – huumoria ja kritiikkiä unohtamatta.
 
Näyttely todistaa, että tässä tavallisessa suomalaisessa pikkukaupungissa asuu kauneutta ja kiinnostavuutta jota ei arjessa usein tunnisteta. Ennen kaikkea se kumoaa elämään jääneen sanonnan: ”Ruma kuin Riihimäki”.

 

Kuvassa on modernia arkkitehtuuria edustava Riihimäen seurakutatalo, joka on väriltään valkoinen ja yksikerroksinen.
Riihimäen seurakuntatalo. Kuva: Juho Haavisto

 

Arkkitehtuurinäyttelyn on luonut historiantutkija ja valokuvaaja Juho Haavisto. Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto sekä Taiteen edistämiskeskus Taike. Yhteistyökumppaneina näyttelyn toteuttamisessa ovat olleet Arazzo Oy, Kodin kivijalka Oy, Riihimäen seurakunta, Uusi kirjakauppa ja Riihimäen kaupunginmuseo. Näyttely juhlistaa Riihimäen 60-vuotista taivalta kaupunkina.
 
Näyttely avautuu Riihimäki-päivänä perjantaina 11.9.2020. Samana päivänä Riihimäellä vietetään myös Taiteiden yötä.

Riksu! Radanvarsikaupungin rakennustaidetta ja arkista arkkitehtuuria Riihimäen taidemuseossa 11.9.−31.12.2020