Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.07.2021

Renny Harlinin Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily tulossa elokuvateattereihin heinäkuun lopulla

Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on jatkoa jättisuosituille, Solar Filmsin <tuottamille Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuville, jotka ovat saaneet elokuvateattereissa yhteensä yli 800 000 katsojaa. Sitä tähdittävät edellisten elokuvien tapaan Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa.

Kuvassa ovat seisomassa Sami Hedberg kesäpaidassa, Jaajo Linnoinmaa mustassa nahkatakissa ja Aku Hirviniemi sini-valkeassa t-paidassa. Taustalla on vanha punainen dollarihymy.

Vas Antti (Sami Hedberg), Tuomas (Jaajo Linnonmaa) ja Nippe (Aku Hirviniemi). Kuva: Solar Films / Juho Korpela.

 

Elokuva perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvasarjaan, kuten sarjan aiemmatkinkin osat. Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Luokkakokous 3 on Markus Selinin ja Renny Harlinin ensimmäinen yhteistyö sitten Jäätävä polte -kulttielokuvan.

Renny Harlinin ohjaamassa Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily elokuvassa panokset kovenevat, kaikki pelimerkit isketään pöytään ja painetaan kaasu pohjassa kohti väistämätöntä. Minkä ilta toi, sen aamu amputoi.

Antti on ajautunut syvälle suomalaisen miehen epätoivoon. Työttömyys, yksinäisyys ja rahattomuus painavat ja porvoolaisen kamelin selkä on katkeamispisteessä. Pelastaakseen Antin itsetunnon ja mielenterveyden Tuomas ja Nippe päättävät viedä hänet sinkkuristeilylle, jonne päätyvät myös isä, kiinalainen mafia ja virolainen tappokone.

 

 

 

Miehet huomaavat, että maailma on muuttunut, mutta pystyykö nelikymppinen muuttumaan? Itämeren aallokoissa jokainen mies joutuu kohtaamaan pimeimmät pelkonsa. Kuka nousee, kuka jää tuleen makaamaan?  Kenestä paljastuu action-sankari, kuka oppii puhumaan tunteista? Tämä ei ole miesten ensimmäinen rodeo, mutta onko se jollekulle se viimeinen reissu?

Elokuva tulee elokuvateattereihin 28.7.2021 elleivät koronarajoitukset muuta tilannetta.

Ohjaus
Renny Harlin

Tuottajat
Jukka Helle ja Markus Selin

Linjatuottaja
Tarja Ahava

Käsikirjoitus
Aleksi Bardy, Mari Perankoski ja Renny Harlin

Pääroolit
Sami Hedberg – Antti
Aku Hirviniemi – Nippe
Jaajo Linnonmaa – Tuomas

Sivuroolit
Antti Luusuaniemi
Ilona Chevakova
Pertti Sveholm
Pihla Maalismaa
Mari Perankoski
Jukka Puotila
Eino Heiskanen
Kuura Rossi, lapsinäyttelijä

… ja monta monta muuta.

Kuvaus
Matti Eerikäinen, F.S.C.

Leikkaus
Kimmo Taavila

Äänisuunnittelu
Olli Pärnänen

Lavastussuunnittelu
Annika Salonen

Maskeeraussuunnittelu
Anu Rokkanen

Pukusuunnittelu
Anu Pirilä