Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.08.2019

Reininkulta aloittaa uuden suomalaisen Ringin Esa-Pekka Salosen johdolla Kansallisoopperassap

Suomen kansallisoopperan syyskausi 2019 alkaa Richard Wagnerin Nibelungin sormuksen eli Ringin ensimmäisellä osalla, kun loppuunvarattu Reininkulta saa ensi-iltansa 30.8.

 

Kuvassa on sana Ring mustalla valkoisella pohjalla.  Kirjaimet ovat koko kuvan kokoisia.

Kuva: Kansallisooppera

 

Tuotannon ohjaa Anna Kelo ja sen johtaa kapellimestari Esa-Pekka Salonen. ”Sukupolvi toisensa jälkeen on Kulöytänyt Nibelungin sormuksen tekstin ja tulkinnut sen uudella tavalla. Jokaisella aikakaudella siitä on löydetty uusi, relevantti ulottuvuus. Ainoastaan kaikkein suurimmat mestariteokset ovat yhtä ajankohtaisia joka päivä”, Esa-Pekka Salonen tiivistää.

Ringin työryhmään kuuluvat Anna Kelon ja Esa-Pekka Salosen lisäksi teoksen visuaalisuuden kokonaisuudesta eli valaistuksesta, videosuunnittelusta ja lavastuksesta vastaava Mikki Kunttu sekä pukusuunnittelija Erika Turunen.

Reininkulta on Wagnerin mukaan ”näyttämöjuhlan aatto”. Teos esittelee neliosaisen saagan keskeiset hahmot. ”Ring on suuri voimannäyte oopperatalolle sekä taiteellisesti että tuotannollisesti. Kansallisooppera tulee 2019–2021 valjastamaan koko osaamisensa tämän huikean tarinan kerrontaan. Erityisen iloinen olen siitä, että Esa-Pekka Salonen tulee tekemään ensimmäisen Ring-produktionsa juuri Helsingissä!” Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi iloitsee.

Suomalaisen työryhmän lisäksi solistikaarti on niin ikään suomalainen. Solisteina Reininkullassa kuullaan mm. Tommi Hakala Wotanin roolissa, Jukka Rasilainen Alberichina, Tuomas Pursio Donnerina, Lilli Paasikivi Frickana, Tuomas Katajala Logena, Reetta Haavisto Freiana sekä Reinintyttärinä Marjukka Tepponen, Mari Palo ja Jeni Packalen.

Richard Wagner: Reininkulta
Ensi-ilta Suomen kansallisoopperassa 30.8.2019
Muut esitykset: 3.9., 7.9., 10.9., 14.9. ja 18.9.2019

Yle suoratoistaa Reininkullan 7.9.2019. Suoratoisto on katsottavissa Oopperan ja Baletin Stage24:llä ja Yle Areenassa. Lisäksi Reininkullan radiotaltioinnin voi kuulla YLE Radio 1:ssä 5.10.

Richard Wagner: Valkyyria, ensi-ilta 15.5.2020
Richard Wagner: Siegfried, ensi-ilta syksyllä 2020
Richard Wagner: Jumalten tuho, ensi-ilta keväällä 2021