Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 28.04.2022

Reijo Mäen 33. Vares-romaani vie yksityisetsivän maailman laidalle

Kuvassa on vasemmalla kirjan kansa, jossa lukee ylhäällä Reijo Mäki ja alla sombrero ja kirjan nimi Vares Hotel California. Reijo Mäki on puolivartelokuvassa ja hänellä on tumman harmaa pusero päällään.

Kuva: Otava

 

Painostava aavikkotuuli kantaa savunhajua kaukaa Death Valleyn suunnalta. Vuoristohotellin parvekkeella seisoo matkamies maapallon toiselta reunalta. Aikaero painaa, mutta kämmentä viilentävä jääkylmä Budweiser tarjoaa Jussi Varekselle helpotusta. Etäistä horisonttia tahrii Enkelten kaupungin ikuinen savusumu. Hotellin alapuolella avautuu jyrkkäreunainen kanjonijärvi. Lake Piru. Tarina kertoo, että se on ollut hyvin monelle järvi ilman paluuta. Vesilakeus tuijottaa Varesta elottomana kuin peili.

Jussi Vareksen työkeikka katkeaa lopulta maastopalojen käryyn. Edessä kotiinpaluu. Sitten valtameren takainen pahuus ilmestyy kummittelemaan Turkuun. Vares joutuu katsomaan petoa silmästä silmään.

Reijo Mäki on kaikkien aikojen suosituimpia jännityskirjailijoitamme. Hänen teoksiaan on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta. Vares-dekkareiden pohjalta on tehty elokuvia ja näytelmiä, ja kirjoja on käännetty ruotsiksi, saksaksi, tanskaksi, viroksi ja englanniksi – sekä Turun murteelle.

Hotel California ilmestyy 3.5.2022.