Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.06.2021

Red Carpet -festari täyttää 5 vuotta – elokuussa Hyvinkäällä juhlitaan elokuvan ja musiikin voimaa

Elokuussa viisi vuotta täyttävä Red Carpet -festari juhlii syntymäpäiviään odotetuilla juhlaennakkoelokuvilla, huippuartisteilla ja erityisesti lapsiperheille suunnatulla ohjelmistolla. Maailman ensi-iltansa festarilla saa muun muassa odotettu Syke-elokuva: Hätätila.

Red Carpet -festari on lunastanut paikkansa elokuvafanien tapahtumana Hyvinkäällä ja tavoitteena on saavuttaa vuosi vuodelta yhä laajempi yleisö.

”Odotamme innolla, että elokuussa saamme turvallisesti kohdata festareilla Hyvinkäällä ja nauttia yhdessä huippuelokuvista, musiikista ja toisistamme. Kulttuurialalle haasteellinen vuosi jatkuu yhä, mutta maailma ja yhteiskuntamme avautuu pikkuhiljaa, askel askeleelta”, Red Carpetin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi sanoo.

 

Red Carpet -festari avataan elokuussa 2021 Hyvinkäällä

Red Carpet. Kuva: Kärnten Convention

Tänä vuonna Red Carpet -juhlaennakkoelokuvina esitetään muun muassa Syke-elokuva: Hätätila sekä Kummeli esittää: Kontio & Parmas.

 

Syke-elokuvan Hätätila päätähti on Iina Kuustonen

Syke-elokuvassa Hätätila näyttelevä Iina Kuustonen. Kuva: Jani Viitala

Syke-elokuva: Hätätila on trilleri, jossa vaikeasta erosta toipuva Iiris tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin. Suhde ei kuitenkaan pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo sairastuu ja sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Elokuvan pääosissa nähdään Iina Kuustonen ja Riku Nieminen, ja muissa rooleissa suuri joukko Syke-sarjasta tuttuja näyttelijöitä. Syke-elokuvan on ohjannut Toni Laine, käsikirjoittanut Petja Peltomaa ja tuottanut Yellow Film & TV.

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvassa Valkeakoskea uhkaa suuri tuho, jota vastaan sarjasta tutut poliisiaseman hahmot taistelevat. Elokuvan on ohjannut Aleksi Mäkelä, käsikirjoittaneet Heikki Vihinen ja Heikki silvennoinen, ja sen on tuottanut Solar Republic. Rooleissa nähdään mm. Heikki Silvennoinen, Elsa Saisio, Heikki Vihinen, Timo Kahilainen, Heikki Hela ja Mari Perankoski.

 

Red Carpet -festareilla 2021 nähdään mm. Ensilumi elokuva.

Ensilumi. Kuva: Nordisk Film

Muita festariohjelmiston elokuvia ovat muun muassa Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily, Karalahti, TOVE, Fucking with nobody, Ensilumi, Naurun varjolla ja Karpo. Festariohjelmistossa on myös runsaasti pysäyttäviä dokumentteja, kuten Meren tuomat ja Lost boys sekä joukko lyhytelokuva- ja lyhytdokumenttisarjoja.

 

Lapsiperheiden sunnuntai kutsuu viihtymään

Festarin päätöspäivä sunnuntai 29.8. tarjoaa lapsiperheille runsaasti ohjelmaa. Juhlaennakkoelokuvina nähdään valloittavat Pertsa ja Kilu, Supermarsu 2 sekä Vinski ja näkymättömyyspulveri.

 

Aapelin Koko kaupungin Vinski -kirjaan perustuva Vinski ja näkymättömyyspulveri elokuva, jossa Vinskiä näyttelee Kuura Rossi.

Vinski Kuura Rossi ja apteekkari Martti Suosalo. Kuva: Wikipedia

Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia viihdyttäneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan on ohjannut Juha Wuolijoki ja sen pääosissa nähdään Kuura Rossi, Mikko Leppilampi, Pirjo Heikkilä ja Martti Suosalo.  

Taavi Vartian ohjaama Pertsa ja Kilu on koko perheen seikkailuelokuva, joka perustuu Väinö Riikkilän nuorisoromaaneihin. Elokuvan päärooleissa nähdään Olavi Kiiski ja Oskari Mustikkaniemi, ja sitä tähdittävät myös muun muassa  Elsa Saisio ja Turkka Mastomäki. Paula Norosen Supermarsu palaa tulevaisuuteen -kirjaan pohjautuva Supermarsu 2 on itsenäinen jatko-osa menestyselokuvalle Supermarsu. Joona Tenan ohjaaman elokuvan pääosaa näyttelee Senni Peltoniemi. Aikuisrooleissa nähdään muun muassa Essi Hellén, Eero Ritala, Mikko Penttilä, Tommi Korpela ja Kari Hietalahti.

 

Red Carpet on myös livemusiikkia - upea artistikattaus Villatehtaalla

Red Carpet on tunnettu myös laadukkaasta konserttitarjonnastaan.  Elokuvien jatkoilla Villatehtaan lavalle nousee elokuun lopussa ennennäkemättömän kova kattaus kotimaisia artisteja, kuten muun muassa Anssi Kela, Elastinen, Happoradio, Pete Parkkonen, Ellinoora, Sanni, Jukka Poika, Olavi Uusivirta ja Teflon Brohters.

Red Carpet 2021 tarjoaa myös musiikkia, mm. Happoradio yhtye esiintyy Villatehtaan lavalla.

Happoradio. Kuva: Kati Kämppi

 

Uusi sunnuntain konsertti Syke-sunnarit juhlistaa Syke-elokuvan ensi-iltaa! Syke-sunnareilla tapaat elokuvan tähdet ja kuulet heidän haastattelujaan. Illan avaa Olavi Uusivirta, ja tunnelma on taatusti katossa elokuvan teemakappaleen tehneen Anssi Kelan pitkällä keikalla. Yleisö saa mieluusti pukeutua illan teeman mukaisesti hoitajaksi tai lääkäriksi.

Red Carpet -festari järjestetään 26.-29.8.2021 Hyvinkäällä. Kaikki festari- ja ohjelmatiedot löytyvät osoitteesta redcarpetfestari.fi.