Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.03.2024

Rauhanvälitysjärjestö CMI:stä kertova kirja on ainutlaatuinen kurkistus Martti Ahtisaaren elämäntyöhön sekä rauhanvälityksen kulissien taakse

Katri Merikallion ja Antti Ämmälän kirjoittama “Näin syntyy rauha” -teos kuvaa Martti Ahtisaaren CMI:n matkaa suomalaiseksi menestystarinaksi ja valottaa, miten rauhaa rakennetaan.

Kuvassa on keskellä Martti Ahtisaari ja hänen molemmilla puolillaan on mieshenkilöt ja he pitävät toisiaan kädestä kiinni. He ovat mustissa takeissa. Taustalla on paljon ihmisiä.

Osa kirjan kannesta. Kuva: Otava

 

Näin syntyy rauha -uutuuskirja pureutuu suomalaisen CMI:n työhön maailman vaikeimmissa konflikteissa Ukrainasta Acehiin ja kertoo rauhanprosesseista niihin osallistuneiden silmin. Kirjaan on haastateltu kansainvälisiä vaikuttajia, kuten presidentti Alexander Stubbia ja Britannian entistä pääministeriä Tony Blairia.

Rauhannobelisti Martti Ahtisaaren (1937–2023) perustama CMI on kasvanut kahdessa vuosikymmenessä muutaman hengen toimistosta yhdeksi maailman johtavista rauhanvälittäjistä.

Se on Ahtisaaren elämäntyön tärkein perintö ja poikkeuksellinen esimerkki suomalaisesta osaamisesta, jolla on globaali vaikutus.

Teos lisää ymmärrystä keinoista, joilla voidaan ehkäistä ja ratkaista konflikteja tässä epävakaassa maailmantilanteessa.

Katri Merikallio (s. 1961) on tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla palkittu entinen pitkäaikainen Suomen Kuvalehden toimittaja. Antti Ämmälä (s. 1980) on CMI:n viestintäpäällikkö, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa Helsingin Sanomissa ja Ylellä.

“Jos me teemme työtä yhdessä, me löydämme ratkaisuja. Meidän ei tule hyväksyä mitään tekosyitä niiltä, joilla on valta. Sillä rauha on tahdon asia.”

– Martti Ahtisaari Nobel-puheessaan

Näin syntyy rauha ilmestyy painettuna ja e-kirjana.