Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.02.2024

Ratinaan se päättyi –kirja summaa Pate Mustajärven viimeisen Popeda-kesän

Ratinaan sen päättyi – 46 vuotta Popedaa -kirja summaa Paten viimeisen Popeda-kesän. Tulevana vuonna luvassa on kirjan lisäksi myös uutta musiikkia.

 

Kuvassa on Pate Mustajärvi farkkutakissa ja hän on vinottain ja katse taaksepäin. Kuva on musta-valkoinen.

Kuva: Anton Sucksdorff

 

Ohjattuaan vuonna 1977 perustamansa Popeda-yhtyeen näyttävästi omalta osaltaan päätepysäkille loppuunmyydyllä Tampereen Ratinan stadionilla syyskuussa 2023, Pate Mustajärvi keskittyy nyt täysin palkein soolouraansa. Uusien tuulten saattoi havaita puhaltavan Mustajärven uralla jo viikko Ratinan konsertin jälkeen julkaistun Hei äijä – singlen muodossa. Nyt Paten viimeisestä Popeda-kesästä julkaistaan kirja.

Ratinaan se päättyi – 46 vuotta Popedaa pohjautuu Mustajärven päiväkirja- ja kalenterimerkintöihin miehen viimeisen Popeda-keikkakesän ajalta. Merkintöjä värittävät muistelot 46 vuotta kestäneen bändiuran varrelta. Kiireisen keikkakesän kulun lisäksi kirja avaa niitä tuntemuksia ja pohdintoja, jotka johtivat miehen päätökseen jättää bändi, joka toteutti hänen lapsuudenunelmansa rokkitähteydestä.

”Ilman Popedaa ei olisi minua, mutta ilman soolouraani ja muita bändin ulkopuolisia projekteja ei Popedan tarina olisi mun osaltani jatkunut näin pitkään”, ynnää Mustajärvi.

Kirjan julkaisua juhlistetaan Tampereen TTT-Klubilla loppuunmyydyllä keikalla 14.2. Kirja on saatavilla myös Paten itsensä lukemana äänikirjana.

Pauli Mustajärvi & Tina Finn: Ratinaan se päättyi – 46 vuotta Popedaa (Docendo 2024)

https://docendo.fi/