Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.08.2022

The Rasmus -kirja ilmestyy syyskuun alussa – "Oli terapeuttista palata yhteiseen historiaan"

Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuvan The Rasmuksen tarina julkaistaan 1. syyskuuta. Kirjan kirjoittaa lukuisten muidenkin rock-muistelmien tallentajana tunnettu Ari Väntänen.

Kuvassa on kolme osaa.  Vasemmalla on alekkain kuvat bändin jäsenistä nuorina ja nyt.  Oikealla on kirjan kansi.

Kuva: Like Kustannus

 

Helsinkiläisten koulupoikien vuonna 1994 perustama The Rasmus on suomalaisen rockhistorian kirkkaimpia menestystarinoita. Nyt yhtyeen jäsenet avaavat vihdoin koko tarinansa ensimmäistä kertaa: Kuinka kaikki alkoi? Millaisia olivat synkemmät vuodet? Miten kansainvälinen suosio saavutettiin ja mitä siitä seurasi? Kirjassa kerrotaan myös kitaristi Pauli Rantasalmen ero yhtyeestä ja uuden kitaristin Emppu Suhosen liittyminen mukaan bändiin sekä matkataan Torinon euroviisuhuumaan.

– Ajatus kirjasta on monesti ollut mielessä. Nyt julkaistavaan teokseen mahtuu sekä omaa henkilöhistoriaa että asioita, jotka jeesasivat meitä läpimurrossa maailmalle. On ollut jopa terapeuttista kurkata meidän yhteiseen, pitkään historiaan, kertoo Eero Heinonen.

– Oman elämän ja bändin uran yksityiskohtainen läpikäynti pelasti mut masennuksen kourista. Se oli kuin terapiaa mulle. Meillä on ollut käsittämättömän siisti elämä ja kerron siitä kaiken ylpeydellä, iloitsee laulaja Lauri Ylönen.

The Rasmus on yksi kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisyhtyeitä. Yhtye tunnetaan mm. hiteistään "F-F-F-Falling", "In The Shadows", "Livin’ in a World Without You", "Sail Away", "No Fear" ja "First Day of My Life". Yhtyeellä on lähes miljoona seuraajaa Facebookissa ja 100 000 Instagramissa. Spotifyssä bändin kappaleet ovat keränneet kymmeniä miljoonia soittokertoja. Tänä keväänä yhtye osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun kappaleella "Jezebel".

Ari Väntänen (s. 1974) on kirjailija, toimittaja ja suomentaja. Hänen kirjansa Hanoi Rocksista, Michael Monroesta, Apulannasta, Stone-yhtyeestä ja suunnistaja Minna Kaupista ovat olleet myynti- ja arvostelumenestyksiä.