Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 16.02.2024

Ramppipantterit heräävät henkiin vanhainkodiksi muutetulla Helsingin kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä musiikkikomediassa Forever Young

Näyttelijöiden vanhainkodiksi muutetulla Arena-näyttämöllä raikaavat viime vuosikymmenten parhaat hitit, kun Forever Young -musiikkikomedia saa ensi-iltansa 7. maaliskuuta. Sveitsiläisen Erik Gedeonin kirjoittaman näytelmän ohjaa Heikki Sankari ja rooleissa nähdään HKT:n musikaaleista tuttuja näyttelijöitä.

 

Kuvassa on neljä näyttelijää alarivissä istumassa ja kaksi ylärivissä seisomassa. He ovat vanhojen ihmisten vaatteissa.

Vuokko Hovatta, Pertti Koivula, Mikko Vihma, Juha Jokela, Vappu Nalbantoglu ja Leenamari Unho. Kuva: Otto-Ville Väätäinen

Eletään tulevaisuutta, muutama vuosikymmen nykypäivästä eteenpäin. Arena-näyttämö on muutettu vanhainkodiksi, jossa Kaupunginteatterin näyttelijät viettävät päiviään tiukan hoitajan tarkkailussa. Kun hoitajan silmä välttää, heräävät harmaat ramppipantterit henkiin muistelemaan menneitä. Heillä riittää muisteltavaa, sillä kukin on jo 90-vuotispäivänsä viettänyt. Millaista elämä on nyt, kun päivät täyttyvät olemisesta? Muutummeko me vanhoiksi, kun täytämme riittävän paljon vuosia? Vai pysymmekö sittenkin ja loppujen lopuksi aina samanlaisina – ikuisesti nuorina?

”Forever Youngissa käsitellään koskettavasti komedian keinoin sitä, että me kaikki tulemme vääjäämättömästi vanhoiksi. Näytelmässä pohditaan, voiko vanhanakin olla nuori, vaikkei kukaan voikaan pysyä ikuisesti nuorena – paitsi mieleltään. Luvassa on musiikintäyteinen, riehakas, viihdyttävä ja ajatuksia herättävä esitys, jossa elämää ja ajan kulumista käsitellään lämmöllä ja huumorilla”, ohjaaja Heikki Sankari kertoo.

Forever Young on kuin vanhainkodin Vain elämää, jossa jokainen näyttelijä on vuorollaan päivän artisti. Musiikkikomedia rakentuu 80- ja 90-luvun hittikappaleiden ympärille.

Musiikkikomediassa esiintyvät Vuokko Hovatta, Juha Jokela, Pertti Koivula, Vappu Nalbantoglu, Leenamari Unho ja Mikko Vihma sekä pianisti Tuomas Kesälä.

Näytelmän ohjaa Heikki Sankari, kapellimestarina toimii Tuomas Kesälä ja koreografiasta vastaa Johanna Keinänen. Lavastuksen on suunnitellut Antti Mattila, puvut Sari Suominen ja naamioinnin Milja Mensonen. Valosuunnittelusta vastaa Paavo Kykkänen ja äänisuunnittelu on Jaakko Virmavirran käsialaa. Näytelmän on suomentanut Sanna Niemeläinen, joka on toiminut myös teoksen dramaturgina.

Lue ohjaajan haastattelu teatterin kotisivuilla: Miten vanhaksi voi pysyä nuorena?

https://hkt.fi/miten-vanhaksi-voi-pysya-nuorena/

Forever Young -ensi-ilta 7.3.2024 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2).