Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.02.2023

Rakkaussimulaatio Eve kutsuu selvittämään rakkauden olemusta virtuaalitodellisuudessa

Espoon Kaupunginteatterin ja Team EVE:n tuottama Rakkaussimulaatio EVE on pelillinen virtuaalikokemus, jollaista ei ole ennen tehty. Se on kolmiosainen monimuototeos ja elämys, joka käsittelee monenlaisia rakkauden muotoja ja olemusta tulevaisuuden maailmassa. Katsomoon istumisen sijaan yleisö upotetaan kokonaisvaltaisen keholliseen kokemukseen virtuaalitodellisuudessa, jossa omalla avatar-hahmolla seikkaillessa kohdataan myös muita kokijoita. Kokonaisteos syventyy ennakkoon kuunneltavalla kuunnelmalla ja virtuaalikokemuksen jälkeen tapahtuvassa immersiivisessä loppuosassa.

 

 

Kuvassa on nuori, pitkähiuksinen nainen, joka osoittaa vasemmalla kädellään kohti kameraa.  Hänestä on puolivartalokuva ja hänellä on lilan värinen pusero päällään.  Ympärillä on punaisia kukkia molemmin puolin.

Kuva: Espoon Kaupunginteatteri

 

Rakkaussimulaatio EVE tarjoaa osallistujalle mahdollisuuden tutkia tekoälyn ja digitaalisen todellisuuden tuottamia kysymyksiä. Projektin tavoitteena on myös kehittää uusia toimintapoja sekä yhdistää VR-teknologia ja esittävä taide, jonka ytimessä on ihmisen kehollisuus niin näyttämöllä kuin katsomossakin. Ennakkoon virtuaalimaailmaan rakennettuja kohtauksia varten on hyödynnetty volumetrisesti kuvattua materiaalia, eli näyttelijöitä on kuvattu kolmiulotteisesti.

Rakkaussimulaation herättää eloon kymmenen henkilön näyttelijäkaarti ja VR-maailman toteuttamisesta vastaa laaja kansainvälinen tiimi VR-suunnittelijoita. Teoksen suunnittelusta vastaa Team EVE, jonka asiantuntijakaartiin kuuluvat taiteellinen johtaja Eero Tiainen, luova tuottaja Inna Huttunen, rakkaustutkija ja käsikirjoittaja-dramaturgi Pärttyli Rinne, läheisyysohjaaja Juuso-Matias Maijanen sekä äänisuunnittelijat Matias Harju ja Olli Ketonen.

Rakkaussimulaatio EVE Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa 1.–25.3.2023

Esityskieli englanti (alun kuunnelma ja tekstit saatavilla suomeksi ja englanniksi). Saatavilla tekstitys suomeksi VR-osuudessa.

Taiteellinen johtaja Eero Tiainen
Käsikirjoitus Eero Tiainen, Pärttyli Rinne
Konsepti Eero Tiainen, Sami Hakkarainen, Juuso-Matias Maijanen, Oskari Lumikari
Tuottaja Inna Huttunen
Apulaisohjaaja Juuso-Matias Maijanen
VR-suunnittelijat Iikkamatti Hauru, Liya Pirkulieva, Maciej Tomaszewski
Ohjelmoijat Ali Kubur, Mikko Honkanen, Michael Jelbart, Rongzhi Liu
AI-ohjelmoija Evelin Jalonen-Hirano
Äänisuunnittelijat Matias Harju, Olli Ketonen, Iikkamatti Hauru
Kokemussuunnittelijat Eero Tiainen, Iikkamatti Hauru, Jaakko Sorja, Inna Huttunen, Juuso-Matias Maijanen
Läheisyysohjaaja Juuso-Matias Maijanen
Esiintyjät Johanna Ruonala, Yuko Takeda, Henry Pöyhiä, Sami Juhani Rekola, Janne Mattila, Jussi Lankoski, Kate O'Malley, Laura Ala-Ruona, Anja Bargum, Anna Andersson
Valo- ja tilasuunnittelija Alina Pajula
Rekvisitööri, pukusuunnittelija ja maskeeraus Triin Kolmkant
Tekninen tuottaja Lauri Vase
Unreal Engine -konsultointi Michael Hudson
Kääntäjä Sofia Valtanen
Logosuunnittelija Reishabh Kailey
Dramaturgiset mentorit Erik Söderblom, Essi Aittamaa
Mentorit Marko Tandefelt, Mikko Sams
Tuotanto Avatar's Journey & Espoon Kaupunginteatteri
Tukijat Teos on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusta. Teoksen yhteistyökumppaneita ovat Helsinki XR Center, Metropolia ammattikorkeakoulu, Aalto yliopisto sekä 8i.