Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.09.2021

Rakastetun Camilla Nylundin ensiesiintyminen Toscana

”Vissi d’arte, vissi d’amore” alkaa eräs oopperahistorian tunnetuimmista aarioista. Tänä syksynä sen tulkitsee Camilla Nylund, joka tekee Tosca-debyyttinsä 16. syyskuuta Kansallisoopperassa.

Vaasalaislähtöinen Camilla Nylund on ansainnut viime vuosina merkittävää kansainvälistä menestystä: syyskaudella 2019 Nylund debytoi New Yorkin Metropolitan-oopperassa Ruusuritarin Marsalkattaren roolissa ja keräsi kiittäviä arvioita kansainvälisissä lehdissä. Saman vuoden kesäkuussa Nylundille myönnettiin Wienin valtionoopperan kamarilaulajattaren arvonimi, ja myöhemmin marraskuussa hän sai Suomessa Musiikin valtionpalkinnon. Hänelle on myönnetty myös Pro Finlandia -mitali 2013. Kansallisoopperassa Nylund nähtiin edellisen kerran Lentävän hollantilaisen Sentana vuonna 2016 ja itsenäisyyden juhlavuoden gaalakonsertin solistina 2017.

Vaasalaislähtöisen Camilla Nylundin ensiesiintyminen Toscana tapahtuu 16.9.2021 Kansallisoopperan päänäyttämöllä.

Camilla Nylund. Kuva: Kansallisooppera

Vuonna 1900 Roomassa kantaesityksensä saanut Tosca kertoo laulajatar Floria Toscan ja taiteilija Mario Cavaradossin rakkaudesta, jota varjostaa kapinallisia vainoava julma poliisipäällikkö Scarpia. Tosca on vahvempi kuin pelätty Scarpia, joka kuitenkin kostaa vielä haudan takaa. Jännittävän tarinan ohella Toscan suosion perustana ovat kuuluisat aariat kuten ”Vissi d’arte” ja ”E lucevan le stelle”.

Syksyllä 2018 ensi-iltansa saanut tuotanto palaa Kansallisoopperan päänäyttämölle 16.9.2021. Ensi-iltakierroksella ylistetty ohjaus sai kiitosta lehdistöltä, ja esimerkiksi Helsingin Sanomat kirjoitti: “Kansallisoopperan uusi Tosca on loistokas trilleri, joka nousee kansainvälisesti korkealle tasolle”. Ennen kaikkea Tosca on ikisuosikki, joka hurmaa yleisönsä vuodesta toiseen.

Solistikaarti on kansainvälisesti kovatasoinen: Nylundin Floria Toscan lisäksi mm. Cavaradossina nähdään Andrea Carè ja Scarpian roolissa Tuomas Pursio. Kiitetyn ohjauksen on tehnyt Christof Loy, kapellimestarina nähdään Patrick Fournillier.

Giacomo Puccinin Tosca palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon 16.9.2021, muut esitykset 23.9.–27.10.2021.