Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.01.2020

Q-teatterin keväässä Milja Sarkolan uutuus Pääomani

Mitä on saada ansionsa mukaan? Mitä on olla velkaa? Mitä on mitattavuus?
Missä luokkaero sijaitsee? Mikä on tuhlausta? Mikä ei ole vaihtoehto? Miltä etuoikeus tuntuu?

Kuvassa on kolme säästöpossua, joista vasemmassa ja oikeassa reunassa olevista näkyy puolet.  Keskimmäinen on kokonainen.  Värit ovat vasemmalta vaalean vihreä, vaalean ruskean kellertävä ja  sininen.  Puolet possujen värityksistä on vaaleampaa kuin toinen väri.

Kuva: Q-teatteri

 

Mitä on saada ansionsa mukaan? Mitä on olla velkaa? Mitä on mitattavuus?
Missä luokkaero sijaitsee? Mikä on tuhlausta? Mikä ei ole vaihtoehto? Miltä etuoikeus tuntuu?

Esityksen rooleissa ovat Q-teatterin ensemblesta Lotta Kaihua, Tommi Korpela ja Eero Ritala, sekä ensimmäistä kertaa Q:ssa vierailee Laura Rämä, jonka Näyttelijäliitto palkitsi vuonna 2016 Vuoden Nuori näyttelijä -palkinnolla.

”Minulla on tällä hetkellä 63 297 euron asuntolaina, jossa on 16 vuoden laina-aika ja 350 euron kuukausierä.Jos teen ylimääräisen 6 500 euron lyhennyksen vuodessa laina on maksettu kuuden vuoden päästä eli 2024 kun olen 47 vuotta.Suunnitelma edellyttää, että olen terve ja työkykyinen, että minulla on töitä ja säännölliset tulot jaettei minulle, miehelleni tai lapselleni tapahdu merkittäviä materiaalisia, fyysisiä tai psyykkisiä katastrofeja.”

Milja Sarkola on palkittu näytelmäkirjailija ja ohjaaja. Hänen kirjoittamiaan näytelmiä ovat mm. Jotain toista – Henkilökohtaisen halun näyttämö, Harriet sekä Perheenjäsen.
Keväällä ilmestyy Sarkolan esikoisromaani nimeltään Pääomani Kustannusosakeyhtiö Teoksen kustantamana. Pääomani on Sarkolan ensimmäinen proosateos, ja se ilmestyy myös ruotsiksi Förlagetin kustantamana.

Pääomani kantaesitys Q-teatterissa on 13.2.2020, esitykset jatkuvat toukokuulle asti.

Ohjaus ja dramaturgia: Milja Sarkola ja Katariina Numminen
Lavastus: Kaisa Rasila
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Pukusuunnittelu: Riitta Röpelinen
Äänisuunnittelu: Eero Nieminen