Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.04.2022

Q-teatterille uusi taiteellinen johtaja

Q-teatterin taiteellisena johtajana aloittaa vuoden 2023 alusta teatteriohjaaja Juho Mantere, TaM. Mantere on valittu tehtäväänsä viisivuotiselle kaudelle. Hän on valmistunut ohjaajaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta ja on valmistumisestaan alkaen työskennellyt freelancer-ohjaajana ja näytelmäkirjailijana.

Kuvassa on neljä näyttelijää hypänneenä ilmaan ja etu oikealla on Juho Mantere kadulla Helsingissä.

Juho Mantere ja näyttelijät. Kuva: Pate Pesonius

 

Mantere on Q-teatterille johtaja, jonka omista ohjauksista tulee muodostumaan selkäranka teatterin ohjelmistosuunnittelulle, hän tuo Q:n näyttämölle tuoreen ohjaajasukupolven äänen.  Mantereen esityksissä yhteiskunnalliset aiheet ja makaaberi huumori törmäävät tavalla, joka on omiaan muodostamaan rikkaan ja ilmaisuvoimaisen teatterikielen. Mantereen aikaisempia ohjauksia
Q-teatterissa ovat olleet Donkey Hot (2019) ja Toksinen Kabaree (2021). Toksinen Kabaree saa uusintaensi-iltansa Q-teatterissa 29.4. ja esityksiä huhti-toukokuussa yhteensä 15 kappaletta.

Juho Mantereen kanssa Q- ensembleen uusiksi jäseniksi on valittu näyttelijät Satu Tuuli Karhu, Miro Lopperi, Olli Riipinen ja Anna-Sofia Tuominen.

Q-teatterin toiminnanjohtajaksi 1.1.2023 alkaen on nimitetty Birgit Aittakumpu, FM/kulttuurituottaja AMK. Aittakummun laaja kokemus ja näkemys näyttämötaiteen monimuotoisesta toimintaympäristöstä ja käytännönläheinen ote tulevat olemaan teatterille arvokkaita.

Juho Mantere (s. 1987) on valmistunut teatteriohjaajaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2019. Hänen viimeisimpiä ohjaustöitään ovat Pelikanen Teatteri Viiruksessa, Toksinen Kabaree Q-teatterissa ja Rakkaani, Conan Barbaari Turun kaupunginteatterissa.