Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.05.2021

Pyynikin kesä toteutuu Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistyönä

Pyynikin kesäteatterin esityskausi käynnistyy 16.6.2021 hersyvän hauskan Tohvelisankarin rouvan ensi-illalla. Tohvelisankarin rouva on Pyynikin kesäteatterin, Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotanto, joka saa uuden raikkaan ilmeen ohjaaja-käsikirjoittaja Antti Mikkolan käsittelyssä.

 

Kuvassa on keskellä olevan tohvelisankarin vasemmalla puolella hyvmyilevä rouva ja oikealla puolella huutava rouva musta pillerihattu päässään.  Kuvan reunassa on kukkia ja henkilöt ovat taulun sermien sisällä.

Tohvelisankarin rouva. Kuva: Pyynikin kesäteatteri

 

Nimiroolissa tohvelisankari Aadolfina loistaa Tom Lindholm ja hänen elämänjanoisena nuorikkonaan nähdään Piia Soikkeli. Muissa rooleissa ovat Ola Tuominen, Aimo Räsänen, Pia Piltz, Arttu Ratinen, Karoliina Kudjoi, Pyry Kähkönen, Inke Koskinen ja Esme Kaislakari. Tohvelisankarin esityksistä pyörivässä ja katetussa katsomossa pääsee nauttimaan 14.8.2021 asti.

Kantaesitysmusiikkikomedia Pesänjako on ensi-illassa 9.7.2021. Marika Vapaavuoren ohjaamassa ja Lari Halmeen tähdittämässä rikoskomediassa kuullaan Tuure Kilpeläisen & Kaihon Karavaanin kaikki suurimmat hitit. Rooleissa nähdään myös Sari Siikander, Ville Majamaa, Mari Turunen, Senni Raappana, Louie So ja Pasi Sarikoski. Vauhdikas tarina ja sielukas musiikki takaavat taatusti mukaansatempaavan kesäteatterielämyksen. Esitykset heinäkuussa 25.7.2021 saakka.

 

Kuvassa on viisi näyttelijää, jotka ovat alempana olevan Lari Halmeen takana ja vasemmalla on poliisipukuinen mies ja muut kolme ovat naisia.  Yhdellä on sairaanhoitajapuku päällä.  Taustalla on piirrettyn sairaalan kuva.

Pesänjako. Kuva: Pyynikin kesäteatteri

 

Lapsiakaan ei Pyynikin kesässä ole unohdettu – lastennäytelmä julkistetaan ensi viikolla.

Pyynikin estradilla esiintyvät elokuussa muiden muassa Jarkko Ahola, Club for Five ja Steve ´n´ Seagulls. Kesän päättää elokuun viimeisenä viikonloppuna ensi kertaa järjestettävä Festivaali, uusi mainstream- ja indiemusiikin boutique-festivaali. Festivaalissa nähdään ja kuullaan Olavi Uusivirtaa, Maustetyttöjä ja Erika Vikmania, monen muun kovan artistin ohella.