Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.06.2019

Puolustusvoimat kesäkiertueella ja juhlii 200-vuotista sotilasmusiikkia Suomessa

Puolustusvoimien kesäkiertue vierailee kesäkuussa 2019 yhteensä kymmenellä paikkakunnalla. Sotilasmusiikkilla on 200-vuotisjuhlavuosi tänä vuonna ja mukana kiertueella ovat viihteelliset combot , big bandeja ja Varusmiessoittokunnan Show Band. Tapahtumissa yleisö pääsee tutustumaan nykyaikaiseen varusmiespalvelukseen ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen sekä paikallisten joukko-osastojen järjestämiin kalustoesittelyihin ja toimintanäytöksiin.

Kuvassa taaaempana esiintymislava, jossa puolustusvoimien soittokunta ja edessä Ressu Redford esiintymässä. Esiintymislava on tumma ja taustalla näkyy vihreää mäenrinnettä.  Edessä yleisöä Lappeenrannassa ja näkyissä päälaet.

Ressu Redford esiintymässä Lappeenrannassa puolustusvoimien kesäkiertueella yhdessä Rakuunasoittokunnan Big Bandin kanssa.  Kuva: cc-by-sa Jukka Niiranen.

 

Kesäkiertueillat päättyvät 200-vuotisjuhlaansa viettävän sotilasmusiikkialan viihteellisten combojen, big bandien ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Show Bandin konsertteihin.

Ilmavoimien Big Bandin solistina esiintyy Suomi Love -ohjelmastakin tunnettu Osmo Ikonen, joka pistää shown pystyyn menevällä soul- ja funk-musiikilla unohtamatta iki-ihania rakkauslauluja. Kaartin Combo tykittää täyslaidallisen Jamiroquain hittejä solistinaan Heini Ikonen. Mikkelissä shown vetää Antti Koivula.

Ressu Redford hurmaa yleisön Rakuunasoittokunnan Big Bandin solistina ja Laivaston Combo tekee ensimmäistä kertaa yhteistyötä räppäri Adi L Haslan kanssa. Lapin sotilassoittokunnan Big Band laittaa lanteet liikeelle esittämällä Toton biisejä solistinaan Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa palveluksensa suorittaneet Show Bandin laulusolistit Viljami Holopainen ja Ilari Kaipainen. Turussa Laivaston soittokunnan solistina esiintyy nuori helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä Emilia Vihanto.

 

Kuvassa Varusmiessoittokunnan Show Band vihreissä sotilasasuissa esiintymässä vaudikkaasti.  Osalla soittajista on käsi ojossa eteenpäin.  Vasemmassa reunassa on kosketinsoittaja ja taaempana vieressäbongorummut. Esiintymislava on tumma ja siinä on valaistusta. Etualalla on yleisöä, joista näkyy päälaet.

Varusmiessoittokunnan Show Band vauhdissa.  Kuva: cc-by-sa Jukka Niiranen

 

Jokaisella paikkakunnalla esiintyvä Varusmiessoittokunnan Show Band tarjoaa vuodesta toiseen kesäkiertueella unohtumattoman hittikimaran, joka sisältää vanhojen tunnettujen hittien lisäksi soittolistojen kärkiteoksia. Kukaan ei lähde tältä energiseltä keikalta kotiin kylmissään!

5.6. Lappeenranta

6.6. Tampere

7.6. Lahti

8.6. Mikkeli

12.6. Joensuu

13.6. Kuopio

15.6. Helsinki

26.6. Seinäjoki

27.6. Oulu

29.6. Turku