Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.03.2021

Presidentti Joe Bidenin muistelmateos julkaistaan suomeksi

Suuresta menetyksestä ja sen vaikutuksista kertovan teoksen suomenkielinen nimi on Lupaa minulle, isä. Presidentti Joe Bidenin muistelmateoksen suomennos julkaistaan syyskuussa 2021.

Kuvassa on osa kansikuvasta ja siinä oikealla Joe Biden on halaamassa poikaansa, joka on selin.  Kuvan taustaväri on sininen.
Osa kirjan kannesta. Joe Bidenin muistelmateos Lupaa minulle, isä – Toivon, koettelemusten ja tahdon vuosi (engl. alkuteos: Promise Me, Dad – A Year Of Hope, Hardship And Purpose) julkaistaan syyskuussa 2021. Kansi: Pan Macmillan Art Department. Kuva: Getty Images

 

Joe Biden valittiin marraskuussa 2020 Yhdysvaltain 46. presidentiksi. Viisi vuotta aiemmin Biden kävi läpi henkilökohtaisen elämänsä ja uransa mullistavinta ja haastavinta vuotta. Hänen poikansa Beau Biden menehtyi aivosyöpään vain 46-vuotiaana toukokuussa 2015.

Poikansa taistellessa hengestään ja myöhemmin menehtyessä Biden palveli maataan Barack Obaman varapresidenttinä. Biden kuvaa teoksessa suruaan ja kertoo, miten hän sai vaikeimmilla hetkillään tukea perheestään, uskostaan ja syvenevästä ystävyydestään Obaman kanssa. Tammen tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö Markku Aalto toteaa teoksen luovan poikkeuksellisen läheisen kuvan maailman mahtavimman valtion presidentistä.

”Kuten kirjan nimestäkin voi huomata, kyseessä ei ole tavanomainen poliitikkomuistelma. Tässä kirjassa puhuu poliitikon lisäksi yksityinen ihminen ja perheenisä, ja uskon, että kirja siksi koskettaa laajasti myös suomalaista lukijakuntaa”, Markku Aalto sanoo.

Joe Biden (s. 1942) edusti Delawarea Yhdysvaltojen senaatissa 36 vuotta. Barack Obaman presidenttikausien aikana hän oli maansa 47. varapresidentti vuosina 2009–2017. Biden valittiin Yhdysvaltojen 46. presidentiksi marraskuussa 2020.

Syyskuussa 2021 ilmestyvän teoksen Lupaa minulle, isä suomentaa Ilkka Rekiaro. Kirjan suomalainen kustantaja Tammi on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä.