Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.10.2021

Pola Ivankana tunnettu Mika Tepsa soolouralle - katso video

Pola Ivankana tunnettu suosittu drag-artisti Mika Tepsa aloittaa soolouran ensimmäisenä drag-taiteilijana, joka laulaa kappaleensa itse. Jo 25 vuotta uraa maineikkaana drag-artistina uraa tehnyt Mika on kypsytellyt vähitellen ajatusta laajentaa taiteellista osaamistaan soolouralle ja julkaiseekin singlen Vaahterat 29.10.2021. Singlenjulkaisujuhla järjestetään 27.10.2021.

Mika Tepsan esittämä suuri rakkauslaulu Vaahteran single julkaistaan 27.10.2021.

Mika Tepsa, suuri rakkauslaulu Vaahterat

Suuren rakkauslaulun Vaahterat on kirjoittanut maineikas lauluntekijäkaksikko, Teleksin Markus Koskinen ja Pepe Johansson. He olivat pohtineet sopivaa tulkitsijaa suurelle, mutta samalla myös kauniin kaihoisalle rakkauslaululle. Sentimentaalisuuden lähettiläinä tunnettujen biisinkirjoittajien ja Mikan maailmat kohtaavatkin suvaitsevaisuuden, hyväksymisen ja moninaisuuden sanomassa.

Mika Tepsan ensisijainen tavoite on toimia esiintyjänä ja viihdyttäjänä. “Haluan kuljettaa yleisöä tunnelmasta toiseen, hullun hauskasta naurusta sentimentaaliseen draamaan ja sieltä takaisin. Viimeinkin olen avannut omakohtaisten laulujeni lippaan ja tuon laulut myös keikoilleni.”

Mika Tepsa on myös ollut Pirkka-kuiskaajan roolissa.

Mika Tepsa Pirkka-kuiskaajan roolissa. Kuva: Miikka Pirinen

Pola Ivankaa Mika ei kuitenkaan unohda, sillä hän on Pola ja Pola on hän. “Julkaisen laulut omalla nimelläni, mutta keikalla on aina mukana Polan glamouria. Mika Tepsa on kietoutunut alter egoni Pola Ivankan pauloihin aikaa sitten ja nyt tuon sen kaikille nähtäväksi, sillä olen itsekin Polan takana ja Pola minun.”

Teleks on yksi Suomen eniten radiossa soitettuja yhtyeitä, jonka kaihoisa ja hiottu tyyli on poikinut suuren määrän radiohittejä, kuten Siivet, Tuulilasin nurkkaan, Kotimatkalla ja Tyttö joka katsoo merelle. Kaikki nämä ovat olleet Suomen radiolistan Top 10:ssä. Tämän lisäksi Markus Koskinen on säveltänyt suuren määrän hittejä muille artisteille, joista esimerkkinä mainittakoon Vesa-Matti Loirin Hyvää puuta, Samuli Edelmannin Tähtipölyä sekä Jore Marjarannan Haaveet kaatuu. Lisäksi hän on profiloitunut merkittävänä levytuottajana. Teleks viettää tänä vuonna 20-vuotistaiteilijajuhlaansa.