Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.03.2024

Perheriidasta syntynyt Tomi Salesvuo East Funk Attackin uutuussingle Losing You piirtää kuvaa irtikasvamisen tuskasta -katso video

Rumpali Tomi Salesvuon funk-yhtye East Funk Attack valmistautuu julkaisemaan neljännen studioalbuminsa tänä vuonna. Viime vuosina yhtye on keikkaillut Saksan ja Itävallan lisäksi kotimaan klubeilla ja festivaaleilla.

 

Kuvassa ovat Ilmari Aitoaho, Matias Kiiveri, Janne Kinnunen ja edessä Taru Ratilainen ja Tomi Salesvuo. Tausta on oranssi ja Aitoaholla on musta liivi ja oranssi paita sekä Taru Ratilaisella oranssi jakku ja musta paita. Muilla on mustat vaatteet.

East Funk Attack, takana vasemmalla Ilmari Aitoaho, Matias Kiiveri, Janne Kinnunen ja edessä Taru Ratilainen ja Tomi Salesvuo. Kuva: Antti Rintala

 

Yhtye julkaisi uuden, väkevällä funk-rock-poljennolla kulkevan singlen Losing You 15.3.2024. Single antaa esimakua uuden, tiiviin iskevän materiaalin linjasta. Hypnoottisesti kiehtova ja tarttuvamelodinen teksti poraa syvälle ytimiin kertoen samalla tarinaa luopumisen haikeudesta ja irtikasvamisen tuskasta. Rakkauden ja läheisyyden kaipuu ja omistamisen tunne ovat vahvasti läsnä. Kitarasolistina vierailee Sunrise Avenuesta tuttu Riku Rajamaa. Singlen julkaisee Eclipse Music.

Single on noussut jo ilmestyessään Spotifyn New Music Friday Suomi -listalle.

Katso biisin video alta. Kappaleen on Salesvuon kanssa säveltänyt Julia Vuorinen ja Matias Kiiveri. Sanoitus on Tomi Salesvuon ja Julia Vuorisen. Musiikkivideon on ohjannut Joel Korhonen (Noise Media).

 

 

”Biisi sai alkunsa valtavasta perheriidasta! Ei kenties se kovin tavanomaisin tai mediaseksikkäin aihe, mutta rehellisesti kerrottuna se on totta”, Tomi kertoo. ”Kappale maalaa kuvaa ruuhkavuosia elävän aikuisen tasapainoilusta riittämättömyyden tunteen kanssa keskellä puberteetissään kipuilevien lasten sekoilevaa minä-minä-arkea sekä parisuhteen rutiinihaasteita. Ihmistä vastaanottamassa jatkuvaa neljän vuodenajan päivittäistä tunnemyrskyä vasemmalta sekä oikealta, kaihon kuitenkin hiipiessä mieleen irtipäästämisen vääjäämättömästä lähestymisestä,” maalailee kappaleen syntyä.

http://www.eastfunkattack.com

East Funk Attack
Taru Ratilainen, laulu
Tomi Salesvuo, rummut ja taustalaulu
Matias Kiiveri, kitara ja taustalaulu
Janne Kinnunen, basso
Ilmari Aitoaho, koskettimet ja taustalaulu
feat. Riku Rajamaa, kitara

Tomi Salesvuo East Funk Attack

Kotimaamme huippurumpaleihin lukeutuvan Salesvuon East Funk Attack yhtyeen neljäs studioalbumi julkaistaan lokakuussa 2024 jonka tiimoilta bändi suuntaa jälleen kiertueelle. Kevään ainoat keikat levynteon lomassa soivat perjantaina 12.04. Saksan Bremenissä, JazzAhead-festivaalin Clubnight-sarjassa sekä singlen julkaisupäivänä 15.03. yhdessä Riku Rajamaan kanssa Helsingissä, Puotilan Kartanon Uuden musiikin illassa.

East Funk Attack on esiintynyt Euroopassa vuosien varrella useasti. Tomi Salesvuo toimii myös aktiivisesti rytmimusiikin pedagogina niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hän toimii Metropolia ammattikorkeakoulun musiikin tutkinnon lehtorina ja on myös yksi Rockway.fi-verkkopalvelun opettajista.