Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.03.2023

Pekka Virkki suorittaa jälkisuomettumisen ruumiinavauksen - ei mairittele kärkipoliitikkojamme

Jälkisuomettuneisuuden ilmentymät hämmästyttävät. Näin eduskuntavaalien kynnyksellä lukija pääsee tekemään moraalisia, ehkä juridisiakin johtopäätöksiä kärkipoliitikoistamme. Kirja on vaikuttavaa luettavaa kaikille maamme turvallisuudesta ja vallankäytön vinoutumista kiinnostuneille.

Kuvassa on punaisella pohjalla osa Putinin kasvoista ja vieressä vasemmalla pieninä Hjallis Harkimon ja Paavo Lipposen kasvot.

Osa kirjan kannesta. Kuva: Docendo

 

Vielä viikkoa ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan osa eturivin politikoistamme myötäili Venäjää entiseen tapaansa. Teos pureutuu yksityiskohtaisesti tähän ulko- ja turvallisuuspolitiikan myöntyväisyyslinjaan.

Erityisesti Vladimir Putinin aikakautta on leimannut maassamme Venäjän myötäily, suomettumisen ajan sisäpoliittisten valtarakenteiden säilyminen sekä sinisilmäinen usko globaalin keskinäisriippuvuuden autuuteen. Tätä kaasuputkilobbarit, idänkaupan konsultit ja ajastaan jääneet rauhanaktivistit käyttivät vuosia häikäilemättä hyväkseen.

Pekka Virkki on ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan erikoistunut toimittaja, joka on käsitellyt lukuisissa artikkeleissaan Suomen poliittista ja tiedusteluhistoriaa sekä hybridivaikuttamista.

Pekka Virkki: Jälkisuomettumisen ruumiinavaus (Docendo 2023)