Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 18.09.2019

Pekka Strangin ja Krista Kososen tähdittämän Koirat eivät käytä housuja -elokuva ensi-iltaan 1.11. - katso traileri

J-P Valkeapään (He ovat paenneet, 2014, Muukalainen, 2008) kohuttu elokuva Koirat eivät käytä housuja on saavuttanut ennenkokematonta festivaalimenestystä maailmalla. Cannesin Director’s Fortnightissa ensi-iltansa saanut Koirat eivät käytä housuja on esitetty myös Karlovy Varyn ja Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Lokakuussa elokuva nähdään lisäksi Busanin ja Lontoon elokuvafestivaaleilla.

 

Suomessa Koirat eivät käytä housuja nähdään Rakkautta & Anarkiaa –festivaaleilla elokuvajuhlien avajaisillan ohjelmistossa torstaina 19.9.  sekä elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 1.11.2019.

Koirat eivät käytä housuja on kipeä ja karu rakkaustarina Juhan ja Monan kohtaamisesta BDSM-maailmassa, jossa domina Mona herättää yksinhuoltajaisä Juhan tukahdutettuja tunteita henkiin väkivaltaisin ottein. Elokuvan pääosissa nähdään Pekka Strang (mm. Juice, 2018, Tom of Finland, 2017) ja Krista Kosonen (mm. Tottumiskysymys, 2019, tv-sarja Beforeigners, 2019).

 

Kuvassa on Krista Kosonen domina-asussa mustassa korkeakauluksisessa nahkapuserossa, jossa on vetoketju edessä. Kososella on kädessään piiska.  Hänellä on musta polkkatukka ja tumma silmämeikki.

Krista Kosonen. Kuva: Ilze Vanaga/Helsinki-filmi

 

Visuaalisesti vaikuttava elokuva sisältää suuria tunteita ja yllättävää, mustaa huumoria. Kansainvälinen lehdistö on kommentoinut ja kehunut monin tavoin elokuvaa ja sen näyttelijöiden roolisuorituksia. Linkkejä muutamiin kansainvälisen median kritiikkeihin on listattu tämän tiedotteen lisätiedoissa.

Synopsis

Yksinhuoltajaisä Juha (Pekka Strang) elää kuin unessa, menneisyyden vankina. Kaikki muuttuu, kun hän kohtaa oudon naisen, domina Monan (Krista Kosonen). Monan ja Juhan välille syttyy koukuttava yhteys. Arjen takana heillä on oma maailmansa, jossa valtiatar Mona herättää Juhan tukahdutettuja tunteita henkiin väkivaltaisin ottein. Vaikka tekee kipeää, Juha haluaa yhä enemmän ja pidemmälle. Johtaako vaarallinen matka tuhoon vai valoon?

 

Kuvassa on Pekka Strang, jolla on silmälasit ja ruskeat hiukset päälaella.  Päällään hänellä on tumman vihreä takki, josta näkyy avoimen takin alta näkuu liivi ja vaalean sininen kauluspaita sekä tumma kravatti.

Pekka Strang. Kuva: Ilze Vanaga/Helsinki-filmi

 

Elokuvan tiedot

Ensi-ilta 1.11.2019

Tuottajat: Aleksi Bardy ja Helen Vinogradov
Ohjaus: J-P Valkeapää
Käsikirjoitus: J-P Valkeapää, Juhana Lumme
Rooleissa: Pekka Strang, Krista Kosonen, Ilona Huhta, Jani Volanen, Oona Airola
Kuvaus: Pietari Peltola
Leikkaus: Mervi Junkkonen
Musiikki: Michal Nejtek
Lavastussuunnittelu: Kaisa Mäkinen
Pukusuunnittelu: Sari Suominen
Maskeeraussuunnittelu: Aija Beata Rjabovska
Äänisuunnittelu: Micke Nyström
Tuotanto: Helsinki-filmi, Tasse Film (LV)
Levitys ja markkinointi: SF Studios