Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.10.2020

Pave Maijasen valokuvia ensi kertaa esillä Helsingissä

Muusikkona tunnetun Pave Maijasen ottamien valokuvien näyttely KUVA & VALO on esillä Kanneltalossa 28.10.–16.11.2020. Näyttelyn on kuratoinut valokuvataiteilija Stefan Bremer.

Kuvassa on kolme miestä kuvattuna takaa päin ja he katselevat merelle betonisen kaiteen äärellä. Kuva on musta-valkoinen.

Kuva: Pave Maijanen

 

Pitkän uran muusikkona tehnyt Pave Maijanen on harrastanut valokuvausta 70-luvulta saakka. Hänen ensimmäinen valokuvanäyttelynsä KUVA & VALO nähdään ensi kertaa Helsingissä, kun se pystytetään Kanneltalon galleriaan 28.10.–16.11.2020. Näyttely on ollut aiemmin esillä Kesälahdessa kesällä 2020.  

Näyttelyn on kuratoinut valokuvataiteilija Stefan Bremer. Näyttelyn otsikko KUVA & VALO pohjaa siihen, että Maijanen ei koskaan käytä salamavaloa. Hän kokee mielenkiintoisena luonnonvalon kanssa pelaamisen.  

 

Kuvassa on kaksi isoa dyyniä ja molempien päällä on henkilö. Kuva on musta-valkoinen.

Kuva: Pave Maijanen

 

Näyttely sisältää kuvia mm. Gran Canarian eteläkärjen dyyneiltä, missä tuuli pistää niin hiekan kuin vedenkin aaltoilemaan. Kuvia on myös saaren kirpputoreilta ja Maijasen lastenlapsista. Loput kuvat ovat ilman erityistä teemaa. Kuvat ovat otettu pääasiassa viimeisten viiden vuoden aikana.