Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 28.01.2024

Pave Maijasen hittien värittämä Lähtisitkö -musiikkikomedia valloittaa Lappeenrannan kesäteatterissa kesällä 2024

Lappeenrannan kesäteatterin näytelmä tekee kunniaa Pave Maijasen hiteille. Esitystä rytmittävät Pave Maijasen tunnetut kappaleet kuten Lähtisitkö, Elämän nälkä ja Jano. Kesänäytelmän on tuottanut Pinky Ponky Productions Oy.

Kuvassa on Pave Maijanen nuorena ja hän istuu valkoisella järkäleellä.  Maijasella on musta hihaton t-paita ja farkut. Taustalla näkyy Maijasen varjo ja oikealla näkyvän ikkunan varjoa.

1980-luvun puolivälissä Maijanen oli yksi Suomen suosituimmista artisteista. Kuva: Soundin arkisto/Sari Poijärvi

 

– Pave Maijanen on yksi merkittävimmistä musiikin tekijöistä Suomessa, ja hänen hittiensä sanat ja melodiat saavat monen sydämen sykkimään nostalgisissa tunnelmissa. Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme esittää Lappeenrantalaisille niin tutun musiikkitaiteilijan loistavia biisejä kesän näytelmässä”, kertoo Sami Hintsanen, Pinky Ponky Productionsin käsikirjoittaja.

Lappeenrannan kesäteatterin näyttämöllä huikea kattaus tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä

Heikki Ranta on tunnettu TV- ja elokuvatöistään (mm. Napapiirin sankarit, Putous, Pohjoisen tähti). Lisäksi Heikki on näytellyt mm. Kirkaa Helsingin kaupunginteatterin musikaalissa. Vuokko Hovatta on pitkän linjan näyttelijä ja muusikko. Vuokko on tuttu niin Helsingin kaupunginteatterin ja Kansallisteatterin lavoilta kuin myös Ultra Bra -yhtyeen solistina.

 

Kuvassa on Lappeenrannan kesäteatteri vihreässä rinteessä ja alhaalla on hiekkakenttää, jossa on teatteriin tulijoita.

Kuva: Lappeenrannan kesäteatteri

 

Jani Karvinen on Kansallisteatterin vakituinen näyttelijä, joka palkittiin 2023 vuoden parhaana teatterinäyttelijänä. Aino Sirje on tuttu Lappeenrannan kaupunginteatterista. Sofia Arasolan on voinut bongata vaikka Rantabaari-sarjassa tai Turun kaupunginteatterin lavalla. Ville Pusa on palkittu muusikko ja näyttelijä, joka on ollut monessa mukana.

Lähtisitkö on Pinky Ponky Oy:n ensimmäinen kattaus Lappeenrannassa. Kesäteatterinäytelmän tuottajataho kilpailutettiin syksyllä 2023 ja toteuttaja vaihtui. Pinky Ponky Oy:n kanssa on tehty kolmen vuoden sopimus. Lisäksi myöhemmin on mahdollista sopia kahdesta optiovuodesta.

– On hienoa aloittaa yhteistyö tällä niin lappeenrantalaisille kuin yleensä suomalaisille rakkaalla Pave Maijasen musiikista koostuvalla tuotannolla. Toivottavasti katsojat löytävät entiseen tapaan kesäteatteriin sekä käyvät samalla katsastamassa viime syksynä satamaan saadun Pave Maijasen muistomerkin. Harri Ahosen Lavalla-veistos kertoo sekin rakastetun taiteilijan elämäntyöstä, toteaa Lappeenrannan kaupungin kulttuurijohtaja Anu Talka.

– Lähtisitkö täyttää kesäteatterin keskikesäksi, mutta olisimme kovasti innoissamme, jos kesäteatterille saadaan Lappeenrannan kulttuurin unelmavuonna myös muuta ohjelmaa alku- ja loppukesään. Kesäteatterimiljöö on meillä Suomen ykkösluokkaa ja sen toimivuutta on kehitetty vähän kerrassaan. Paikan hyvä maine sai Sami Hintsasen mukaan myös Pinky Ponky Oy:n kiinnostumaan tänne tulemisesta, Talka jatkaa.

Miten exät ja nyxät selviävät yhteisestä juhannuksesta? Montako salaisuutta tulee julki, ennen kuin koko kokko on kokonaan hiipunut?

Esitykset Lappeenrannan kesäteatterissa 27.6.–3.8.2024.