Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.09.2020

Pave Maijasen elämänkerta julkaistaan - valottaa muusikon yli 50-vuotista uraa ja suomalaista populaarimusiikkia

Huhtikuussa 2021 ilmestyvä tietokirja seuraa Maijasen uran huikeita nousuja ja ankaria pudotuksia sekä vie aiempaa syvemmälle arvostetun muusikon elämään ja uraan. Elämäkerran kirjoittaa musiikkiin erikoistunut toimittaja Tommi Saarela ja sen julkaisee Tammi.

 

Kuvassa on Pave Maijasen kasvot sivukuvana ja päässä Maijasella on lierihattu.  Kuva on musta-valkoinen.

Osa kirjan kannesta. Kuva: Tammi

 

Pekka Juhani ”Pave” Maijanen on ollut yksi suomalaisen populaarimusiikin suurista vaikuttajista jo 1970-luvulta lähtien. Maijanen on sukupolvensa keskeisimpien muusikoiden joukossa ainoita, jonka tarinaa ei ole vielä kerrottu.

Tulevassa elämäkerrassaan lauluntekijä summaa elämäntyötään. Samalla kirja tulee olemaan värikäs kuvaus suomalaisen populaarimusiikin suurista murrosvuosista.

Maijanen on kokenut yli 50-vuotisen uransa varrella niin savuisat vuodet Royals-yhtyeessä, 1980-luvun suuren nosteen soolourallaan kuin tuottajanroolin useiden huippuartistien ja -yhtyeiden, kuten Dingon, Wigwamin ja Hurriganesin, taustalla.

Elämäänsä tiukasti julkisuudelta varjellut Maijanen puhuu kirjassa nyt myös aiheista, joista hän on tähän saakka halunnut vaieta.

”Pave Maijasen ura paljastuu todelliseksi runsaudensarveksi – ja kaikki ne tarinat tämän loistavan uran varrelta ovat suomalaista populaarikulttuurin historiaa parhaimmillaan”, sanoo Tammen tietokirjojen kustannuspäällikkö Kati Lampela.

Pave Maijanen täyttää 70 vuotta huomenna, 3. syyskuuta. Tommi Saarelan kirjoittama elämäkerta Pave Maijanen – Elämän nälkä (Tammi) ilmestyy huhtikuussa 2021.