Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 16.03.2023

Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo avautuu virtuaalinäyttelynä Digimuseo.fi -palvelussa

Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo julkaistaan nyt myös virtuaalisena näyttelynä. Verkkonäyttelyssä kävijä pääsee tutustumaan kotimuseon miljööseen alkuperäisine huonekaluineen ja taideteoksineen 360°-mallinnuksen avulla. Tietoa on tarjolla myös Sinebrychoffin suvusta, museorakennuksen historiasta sekä ympäröivästä puistosta ja tehdasmiljööstä.

 

Kuvassa on etualalla kustavilaistyyliset valko-punaiset huonekalut ja vaaleanpunaisilla seinillä runsaasti pienikokoisia tauluja.  Katossa on on reunoilla koristeelliset ornamentit.

Kustavilainen sali, Sinebrychoffin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria/ Arno de la Chapelle

 

Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo on Sinebrychoffin taidemuseon sydän. Sinebrychoffien panimosuvun pääkonttori ja edustuskoti valmistui vuonna 1842 Bulevardi 40:een. Rakennusta pidettiin heti yhtenä Helsingin merkittävimpänä yksityistalona.

Paul ja Fanny Sinebrychoff olivat intohimoisia taiteenharrastajia. He keräsivät kotiinsa kauneinta eurooppalaista taidetta ja esineistöä. Taidekeräilijöiden kodissa voi aistia 1900-luvun alun ylellisen porvariskodin tunnelmaa. Puolisonsa kuoleman jälkeen Fanny Sinebrychoff lahjoitti taidekokoelman Suomen valtiolle vuonna 1921. Kotimuseoon on maksuton sisäänpääsy.

Digimuseo.fi -palvelu kokoaa yhteen useiden suomalaisten museoiden virtuaalinäyttelyitä. Kotimuseon sisältöihin voi tutustua maksutta tekstin, kuvien sekä ääniopasteiden avulla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Digimuseossa järjestetään keväällä myös maksullisia opastettuja virtuaalikierroksia suomeksi. Digitaalinen näyttely tuo taidekokoelman yhä paremmin kaikkien saavutettavaksi. Se toimii myös paikan päällä museon digioppaana kävijän omassa mobiililaitteessa.

Opastetut kierrokset virtuaalinäyttelyssä ma 27.3. ja ma 22.5.