Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.12.2019

Palkittu lauluyhtye The Manhattan Transfer Helsingin Kulttuuritalolle joulukuussa 2020

Maailman parhaaksi lauluyhtyeeksi tituleerattu The Manhattan Transfer saapuu Helsingin Kulttuuritalolle 16.12.2020.  Musiikissaan maailman kuulu lauluyhtye yhdistelee taidokkaasti mm. poppia, bluesia ja jazzia.

 

Kuvassa on Manhattan Transferin jäsenet melko tummissa vaatteissa ja tausta on tumma.

Kuva: John Abbott

 

Newyorkilaisyhtye The Manhattan Transfer julkaisi esikoialbuminsa vuonna 1971. Pitkäjänteisesti töitä tehnyt yhtye on sittemmin noussut valtavaan suosioon ympäri maailman. Ryhmän levyjä on myyty miljoonia kappaleita ja The Manhattan Transfer on saanut uransa aikana kymmenen Grammy-palkintoa sekä lukuisia muita tunnustuksia, yhtye on mm. valittu Vocal Group Hall of Fameen vuona 1998.

Yhä aktiivisesti konsertoivan The Manhattan Transferin perustajajäsen Tim Hauser menehtyi vuonna 2014, mutta yhtye on jatkanut menestyksen tiellä hänen muistoaan kunnioittaen myös tämän jälkeen. Hauserin tilalle kokoonpanoon nousi Trist Curless, joka täydentää jo vuosia yhdessä laulaneita Alan Paulia, Janis Siegeliä ja Cheryl Bentyneä. Suomessa The Manhattan Transfer nähtiin viimeksi vuonna 2018, jolloin julkaistiin myös heidän viimeisin studioalbuminsa The Junction.

The Manhattan Transfer
16.12 Kulttuuritalo, Helsinki