Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.02.2023

Palefacen odotettu sooloalbumi ”Autofiktio” julkaistaan maaliskuussa

”Alusta asti oli selvää, että teemme MD$:n kanssa yhdessä painavan, tarinallisen räppilevyn, joka ammentaa siitä musasta jonka parissa ollaan molemmat kasvettu”

Kuvassa on piirros sivukuvasta, jossa on eri värejä kasvojen osissa ja pään kohdalla kasvaa ruskea puunrunko oksineen ja niiden päällä on turkooseja ja punaisia käsiä. Nämä muodostavat päälaen muotoisen osan koko pään kuvasta.

Osa levyn kannesta.  Kuva: Sony Music Entertainment  Finland

 

Suomiräpin pioneeri Paleface julkaisee odotetun sooloalbumin ”Autofiktio” perjantaina 24.3. Albumi julkaistaan myös vinyylinä, jonka ennakkomyynti on nyt käynnissä. Levyltä on julkaistu singlet ”Miehet ei itke” sekä ”Malmin ääni feat. Gracias”. Graciaksen lisäksi albumilla vierailevat Teri Mantere, Ylva Haru, Joonas Widenius, Emilia Sisco, Rebecca Miettinen ja DJ Leijonamieli.

Paleface on ollut viimeiset vuodet tuottelias sekä soolona että osana muita kokoonpanoja, mutta edellisestä Paleface-kokopitkästä ”Luova tuho” on kulunut jo yli kahdeksan vuotta. Tulevalla albumilla Paleface on entistäkin inhimillisempien aiheiden ja ihmiskohtaloiden äärellä.

”Autofiktio”-albumi on painavia sanoja ja väkeviä teemoja sisältävä kokonaisuus, joka vertautuu Palefacen moderniksi klassikoksi muodostuneeseen vuoden 2010 “Helsinki-Shangri-La” -albumiin. Paleface itse kuvailee tulevaa albumia uransa parhaaksi. Levyn vastaavana tuottajana on uudempaa sukupolvea edustava, tulevassa Grammy-gaalassakin ehdolla oleva huipputuottaja MD$ eli Santeri Kauppinen.

”Joku voisi pitää mun ja Santerin yhteistyötä jotenkin epätodennäköisenä, mutta yhdistelmä osoittautui heti toimivaksi. Syntyi nopea ja tuottelias työtapa. Santeri on tajuttoman musikaalinen jäbä, joka ymmärtää laajasti musiikin estetiikkaa, myös räppilaatikon ulkopuolelta. Heti ensimmäisellä biisileirillä syntyi neljä kappaletta, jotka kaikki taisivat päätyä levylle.

Vaikka Santeri edustaakin mua nuorempaa sukupolvea ja on parhaiten tunnettu moderneista tuotannoistaan, meitä yhdistää rakkaus perinteiseen, 1990-luvun räppiin. Alusta asti oli selvää, että teemme nyt yhdessä painavan, tarinallisen räppilevyn, joka ammentaa siitä musasta jonka parissa ollaan molemmat kasvettu, eli levyllä on klassisen ysäriräpin henki. Me haluttiin tehdä se kuitenkin freesillä ja nykyaikaisella tavalla, eikä hiilipaperikopiona.

Oleellisen panoksen levylle toivat Teri Mantereen taustalaulut ja tietenkin taitavat soittajat. Vaikka levy on rumpukonevetoinen, useimmilla biiseillä kuullaan orgaanista soittoa. Hiljattain Suomeen Los Angelesista palannut Jonas W. Karlsson masteroi albumin ja teki siitä osaltaan symmetrisen. Viime vuosina Karlsson on työskennellyt muun muassa John Legendin ja Jhené Aikon kanssa.”

Paleface – Autofiktio 24.3. (vinyl / digital)

1.Malmin ääni (intro)
2.Malmin ääni feat. Gracias
3.Lehdistötiedote feat. Teri Mantere
4.Miehet ei itke
5.Jonain päivänä
6.Mikä susta tulee isona feat. Ylva Haru
7.Kahvi ja Fernetti
8.Kuuluisat viimeiset sanat
9.Umpikujii feat. Joonas Widenius
10.Valkoinen katse feat. Emilia Sisco
11.Etitään onnee feat. Rebecca Miettinen
12.Väinämöinen feat. DJ Leijonamieli