Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.10.2023

Pakoja & Haaveita on hulvatonta, hulluttelevaa komediaa - katso traileri

Pakoja & haaveita -draamakomedian on ohjannut ja käsikirjoittanut Kaisa El Ramly. Se on hullutteleva, elämänmakuinen ja teatraalinen fantasia, joka rikkoo genrerajoja ja juhlii elämää muistuttamalla kuolemasta.Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa tällä viikolla alkavan Varsovan elokuvafestivaalin kilpasarjassa.

 

Kuvassa ovat Ingela Olsson ja Erkki Saarela autossa etupenkillä ja juttelevat iloisesti.

Ingela Olsson ja Erkki Saarela. Kuva: Laura Mainiemi

 

Pakoja & haaveita -elokuvan rooleissa nähdään Robert Enckell, Dick Idman, Lasse Karkjärvi, Hannu Kivioja, Erja Manto, Sari Mällinen, Ingela Olsson, Jarkko Pajunen, Aliisa Pulkkinen ja Erkki Saarela.

Ohjaaja Kaisa El Ramly voitti Pohjoismaisen TV- & elokuvarahaston Nordic Talents -palkinnon elokuvan kirjoittamiseksi ja valmistelemiseksi tuotantoon.

 

 

Synopsis
Yhden päivän aikana, maantiellä keskellä kesäistä Suomea, yhdeksän sattumanvaraisen ihmisen ja karkumatkalla olevan koiran kohtalot risteävät peruuttamattomin seurauksin.

Sisarukset Seija ja Sanna ovat matkalla lentokentälle, koska Seija on muuttamassa Kanadaan. Silja ja Ville surevat kuolleen tyttärensä vuosipäivää. Koomikkoduo suhaa pitkästä aikaa työkeikalle, ensihoitajat odottavat tietokilpailuiltaa ja Anita on vihdoin valmis sirottelemaan edesmenneen rakkaansa tuhkat järveen. Maantien varrella liftaa erikoinen mies.

Elokuvan tuottaa Klaus Heydemann, Inland Film Company ja yhteistuottajana on Erik Andersson, Läsk. Elokuvan levittää Aurora Studios.

Pakoja & haaveita saa ensi-iltansa elokuvateattereissa Suomessa 1.12.2023