Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.03.2023

Pahojen tapojen kuppilasta huvia Hectorin musiikilla höystettynä

Utissa on Kuivalan nuorisotalo, mikä on Uusi Teatteri Utin koti. Tänä keväänä siellä sai kantaesityksen Henna Hännikäisen käsikirjoittama näytelmä Pahojen tapojen kuppila. Ohjauksesta vastasi Eero Hasu.

 

Pahojen tapojen kuppila on harmiton esitys, missä upeana mausteena toimii Hectorin musiikki. Biisit olivat laidasta laitaan ja hyvin esitetty. Laulujen säestyksestä vastasi ihan oikea bändi, Mekka Q mikä näkyi ja ennen kaikkea kuului hyvin. Soittajat ovat: Jukka "Julle" Ritari, Tapani "Tappi" Koso, Petri "Pete" Reunanen ja Jukka "Juse" Utti.

 

Kuvassa on vasemmalla nainen, jolla on vaalea huivi päässään ja vihreä, kuviollinen villatakki ja vaalean keltainen puolihame.

Kuva: Ari Varima

 

Ellellään kylässä, missä on toinen toistaan persoonallisempia ihmisiä. Pappi on saanut fudut ja uusi pappi on astunut remmiin ja heti alkajaisiksi meinaa saada nokkaansa. Uusi pappi Taito Raasu (Jarmo Lindgren) on välillä ihan hukassa, ku kyläläisten käytös on niin omituista. Kyllä kiukkukääkkä Kaisa Turpa (Maiju Jarva) on varsinainen tehopakkaus, kun häärää joka paikassa ja kiukuttelee kaikille.

 

Kuvassa on kolme nuorta baaripöydän ääressä. Vasemmalla on nuorta miestä esittävä nuori nainen, jolla on musta lippis, musta nahkatakki ja kädessä olutpullo.  Keskellä on nuorimies, jolla on stetson päässään ja sininen farkkutakki. Oikealla reunassa istuu nuori nainen, jolla vihreä pipo ja ruskea villatakki.

Kuva: Ari Varima

 

Pahojen tapojen kuppila on kylän baari, Hannikaisen baari, kyläläisten olohuone. Baarin omistajana häärää Armas Hannikainen (Ari Hännikäinen). Armaksella on huolia ja kuppila on menossa vasaran alle, Baarissa pyörii kaikenlaista sakkia ja huolimatta mistään, niin ovat ystäviä keskenään.
Esityksen nuoriso, Kata (Elina Vainonen) ja Nita (Saara Räisänen) pukeutuvat veljiensä vaatteitteisiin ja pääsevät alaikäisinä sisään baariin !? Varsinainen tenunenä on Turo, oikeasti Tuija Aro (Henna Hännikäinen).

Varsinaista koheltamista ja sähläämistä koko touhu, mutta ensi-iltayleisö tuntui viihtyvän.
Kotimatkalla juttelimme, mie ja seuralaiseni, kuinka laulut olivat parasta. Ystäväni tykkäsi Turosta, mikä oli käsikirjoittaja Henna Hännikäisen rooli. Minä taas vaikutuin Nitan eli Saara Räisäsen laulusta, miten puhdas ja kauniisti soiva ääni. Lisäksi tietysti pappi (Jarmo Lindgren) lauloi mahtavasti!

Lavastus oli toimiva ja ne kalat... Menkää vaikka kattomaan niitä!

Ohjaaja kertoo, että "Tämä on aitojen amatöörien näyttelemää teatteria. Amatöörillä on alun alkaen tarkoitettu henkilöä, harrastajaa, joka tekee asioita sydämellään".