Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.10.2019

Pääministeri Antti Rinteen virallinen elämäkerta ilmestyy 24.10.

Antti Rinne - koko tarina on 350-sivuinen kertomus pääministeri Rinteen lapsuudesta, nuoruudesta ja aikuisuudesta aina pääministeriksi tuloon asti. Kirjassa puhuvat perheenjäsenet, ystävät ja työtoverit.

 

Kuvassa on Antti Rinteen kasvot. Kuvan tausta on tumman punainen ja siinä on valeamman punaisia kapeita aaltokuvioita.  Kuva on kirjan kannesta.

Kuva: Into Kustannus

 

Ennen kaikkea teoksessa puhuu Antti Juhani Rinne, 56, itse.  Kirja kuvaa kuinka hänestä tuli juristi, ammattiliittojohtaja ja poliitikko. Kirja kertoo millainen isä, aviomies, autonkuljettaja, näyttämömestari, sähköttäjä, neuvottelija, luonnonystävä, veneilijä ja intohimoinen keittiön yksinvaltias hän on.

Kirjassa kuvataan, kuinka Rinne tuli valituksi sosiaalidemokraattien puheenjohtajaksi ja nousi sairasvuoteelta vaalien voittajaksi keväällä 2019 päätyen itsenäisen Suomen seitsemänneksi sosiaalidemokraattiseksi pääministeriksi.

Elämäkerran kirjoittajat Lauri Nurmi ja Matti Mörttinen ovat politiikan toimittajia ja tietokirjailijoita. Heidän edellinen Into Kustannukselle tekemä kirja Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra ilmestyi syksyllä 2018.