Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.08.2021

Oulun teatterin syyskausi alkaa kaupunginvarikolta

Ahti-myrsky vei Oulun teatteritalon katon ja teatterin syyskausi käynnistyy uudella tavalla Oulun kaupunginvarikolla. Kaunis ja surumielinen Synninkantajat nähdään rouheassa ja ennenkokemattomassa teatterimiljöössä Hartaanselän rannassa. Synninkantajien uusintaensi-ilta on perjantaina 3. syyskuuta.

Myrskyn rikottua Oulun teatteritalon katon, joutui teatteri käynnistämään syyskautensa Oulun kaupunginvarikolla.

Oulun kaupunginvarikko. Kuva: www.munoulu.fi

”Synninkantajat varikolla tuntuu hauskalta uudelta jutulta. Olen itse viehättynyt raakatiloista ja esitystila tuo aina katsomiskokemukseen historiaa ja kerrosta sekä sytyttää mielikuvitusta. Varikko oli mahdollisista paikoista kiinnostavin”, taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio avaa Synninkantajien siirtoa uuteen esityspaikkaan ja jatkaa:

”Synninkantajat on visuaalinen kokonaisteos, jossa Ulla-Maija Peltolan lavasteet elävät Tuomo Kalajanniskan videosuunnittelun avulla. Se on ylipäätänsä ristiriitainen ja kerroksellinen teos, kun siinä on rinnakkain konservatiivinen ja turvallinen todellisuus ja lapsi ja lapsen mielikuvitusmaailma. Uusi tila tuo teokseen vielä oman kerroksensa.”

Synninkantajat näytelmä nähdään rouheassa teatterimiljöössä, jossa ei ole muuta infrastruktuuria kuin yksi lavuaari.

Synninkantajat. Kuva: Oulun teatteri

Tilan suunnittelu on ollut haastavaa, koska varikolla ei ole muuta valmista infrastruktuuria kuin yksi lavuaari. Teatterimme ammattitaitoisen väen ansiosta esitys valmistuu varikolle ja pääsemme tarjoamaan uusia elämyksiä oululaisille.

"Siirtosuunnitelma ja toteutus tehdään noin kolmen viikon aikana, mikä on erittäin poikkeuksellista. Haluamme osoittaa asiakkaille, että haluamme päästä jo esittämään ja näyttämölle”, toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen sanoo.

“Ilotulitusraketti on ladattu”

 

Poikani joka katosi-näytelmä päästään esittämään teatteritalon pienellä näyttämöllä 18.9.2021.

Poikani joka katosi. Kuva: Oulun teatteri

Esitykset teatteritalolla alkavat lauantaina 18.9. Heta Haanperän ohjaaman Poikani joka katosi -näytelmän ensi-illalla pienellä näyttämöllä. Remontoitu suuri näyttämö korkataan lauantaina 23.10. Alma Lehmuskallion ohjaaman Kaboom ja kuvittelun voiman uusintaensi-illalla.