Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.04.2021

The other side of the river -elokuva palkittiin Münchenissä

Suomalaisen elokuvatuotantoyhtiö Greenlit Productionsin Merja Ritolan osatuottama dokumentti The other side of the river on palkittu DOK.fest München dokumenttielokuvafestivaalilla. Elokuva sai VFF Documentary Film Production Award -palkinnon, joka huomioi elokuvatuottajia. Greenlit Productionsin tuottajia ovat Essi Haukkamaa ja Merja Ritola ja yhtiön seuraava elokuvateatteriensi-ilta on syksyllä Maija Isolasta kertovalla dokumenttielokuva.

 

Kuvassa on Antonia Kilian kasvokuvassa sivuttain ja kuvattuna oikealta puolelta.  Hän hyvyolee kaulassaan on kukallinen huivi.

Antonia Kilian. Kuva: DoP -filmnetzwerk-berlin.de

 

The other side of the river -dokumentin on ohjannut Antonia Kilian ja se kertoo 19-vuotiaasta Halasta, joka välttääkseen pakkoavioliiton, etsii ja löytää suojapaikan Euphratilta Koillis-Syyriasta, Naisten sotilas akatemiasta. Taistelukoulutuksen lomassa hän inspiroituu lupauksesta vapauttaa kaikki naiset. Elokuvan tuottajia ovat Frank Müller, Antonia Kilian, Guevara Namer ja Merja Ritola.

DOK.fest München on Saksan suurin dokumenttielokuvafestivaali ja 7500 euron palkinnon sponsoroi VFF Verwertungsgesellschaft der Film- und Fernsehproduzenten mbH. Palkinnon vastaanottivat tuottajat Frank Müller, Guevara Namer ja Antonia Kilian.  Jury perusteli valintaansa muun muassa näin: "Kriisialueiden ihmiset, joilla on kokemusta pakoon lähdöstä, otettiin tärkeänä osana mukaan elokuvaprojektiin. He olivat mukana sekä taiteellisessa että organisointi puolessa ja heille maksettiin oikeudenmukainen korvaus haastavissa tuotanto-olosuhteissa.”

Greenlit Productions

Elokuvatuottaja Essi Haukkamaa perusti Greenlit Productions tuotantoyhtiön vuonna 2011. Tuottaja Merja Ritola liittyi yhtiön toiseksi pääosakkaaksi ja toimitusjohtajaksi vuonna 2017. Pienosakkaina ovat ohjaajat Inderjit Kaur Khalsa ja Leena Kilpeläinen sekä Mikko Lyytikäinen. Greenlit Productionsin ensimmäinen elokuva War/Peace sai ensi-iltansa 2017. Muita tuotantoja ovat Teemu Mäen dokumenttielokuva Pakolaiskeskusteluja (2020), virolainen lasten ja nuorten lyhytelokuva Laika (2021, osatuottaja), dokumenttielokuva The Other Side of the River (2021, osatuottaja), virolainen Deserted (2021, osatuottaja). Leena Kilpeläisen ohjaama dokumenttielokuva Maija Isolasta tulee ensi-iltaan syksyllä 2021 ja Inderjit Kaur Khalsan ohjaama dokumenttielokuva Kansan valta valmistuu vuodenvaihteessa 2021/2022.