Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.12.2023

Osmo’s Cosmos sävelsi rocksinfonian Suomen vanhimmalle matkailunähtävyydelle Imatrankoskelle - Katso video Whitewater Symphony

Osmo’s Cosmos julkaisi rocksinfonian Whitewater Symphony. Yhtyeen kotikaupungin Imatran innoittamana syntynyt teos sai ensiesityksensä elokuussa järjestetyn koskinäytöksen yhteydessä. Massiivisella pyro- ja lasershow’lla maustetussa teoksessa esiintyivät yhtyeen lisäksi imatralaiset kuorot Imatran Immet ja Vuoksen Mieslaulajat.

Teoksesta julkaistiin perjantaina 1.12. suoratoistopalveluissa seitsemän digisingleä sekä suomen- että englanninkielisinä versioina. Lisäksi ensiesityksestä taltioitu video julkaistiin YouTubessa.

 

 

Whitewater Symphonyn ovat säveltäneet ja sanoittaneet yhtyeen perustajajäsenet ja kitaristit Pete Kiisseli ja Ville Soininen sekä solisti Tipe Johnson.

Pete Kiisseli kertoo kappaleen synnystä seuraavaa: ”Tammikuussa 2023 idea koskinäytöksen mittaisesta biisistä putosi lauteilla saunan katosta. Tuli fiilis, että tämä täytyy tehdä. Umpi-imatralaisena Vuoksi on ollut monessakin mielessä vahvasti läsnä tässä matkan varrella. Pöytälaatikosta löytyi jo ammattikouluaikaan 80-luvulla tehty biisi, joka toimi aihiona tälle teokselle. Alussa sinfonista fiilistelyä, keskikohdassa rytinää ja lopussa herkistelyä - kosken pauhujen ja draaman kaaren mukaan.”

Ville Soininen kertoo puolestaan seuraavaa: ”Alkuvuodesta mentiin Peten ja Tipe Johnsonin kanssa muutamaksi päiväksi mökille luonnon rauhaan, jossa teosta työstettiin. Kevään ja kesän mittaan tehtiin orkesteri- ja kuorosovitukset sekä äänitykset.”

Show’n pyro-ja lasertekniikasta vastannut Markku Aalto kertoo: ”Se oli yksi kesän mittavimmista panostuksistamme. Edellisenä viikonloppuna JVG:n stadionkeikalla meillä oli luokkaa 250 pommia, mutta Imatrakosken mahtavassa miljöössä määrä tuplaten, enemmänkin”.

 

Kuvassa ovat Cosmoksen kolme bändin jäsentä soittamassa. Vasemmalla kitaristi, keskellä rumpali ja oikealla basisti. Taustalla on savusa ja pyroefektejä.

 

Osmo's Cosmos padolla, vas. Pete Kiisseli (kitara), Henkka Siira (rumpali ja Henkka Putto (basisti). Kuva: Music-Bros

 

Bändi esitteli yhteistyönsä Imatran kaupungille jo viime talvena. ”On hienoa, että kaupungissamme on Osmo’s Cosmoksen kaltaista osaamista ja luomisvoimaa. Tällainen teos kruunaa kaupunkimme 75-vuotisjuhlavuoden”, Imatran kaupunginjohtaja Matias Hilden toteaa.

Whitewater Symphony juhlistaa Osmo’s Cosmoksen tuotantoyhtiö Music-Brosin 35-vuotista taivalta sekä Imatran kaupungin 75-juhlavuotta.

Osmo's Cosmoksesta

Suomalaisen glam rock -henkisen show'n edelläkävijä Osmo's Cosmos on tunnettu vauhdikkaista keikoistaan sekä omaleimaisista ja voimakkaista videocovereistaan, joilla he seikkailevat eri tyylilajien viidakossa aina discosta heviin ja slovareihin. Julkaisut Hauskaa on Renny Harlinin ohjaaman Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvan tunnuskappale ja Voimaa – Power -kappale oli Suomen jääkiekkomaajoukkue Leijonen vuoden 2022 kisabiiisi.

Osmo's Cosmos

Tipe Johnson – laulu
Ile Koukonen – laulu
Aleksi Koukonen – kitara
Ville Soininen – kitara
Pete Kiisseli – kitara
Henkka Putto – basso
Henkka Siira – rummut

https://www.osmoscosmos.com/

https://www.youtube.com/c/OsmosTV