Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.10.2021

Osmo’s Cosmoksen perustajien W.I.P.E. juhlistaa 40-vuotista yhteistyötä Täsmälääkitystä-albumilla

Osmo’s Cosmos -yhtyeen perustajajäsenet Pete Kiisseli ja Ville Soininen juhlivat 40-vuotista bändiyhteistyötään W.I.P.E.-yhtyeen levyjulkaisun merkeissä. Kyseessä on Osmo’s Cosmoksen voimakaksikon projekti, jonka biisit ja sävelet sopivat suomalaiseen sielunmaisemaan ja suomirockin jatkumoon Osmo’s Cosmoksen raskaamman rockin sijaan.

 

Kuvassa ovat tummalla pohjalla Osmo's Cosmos yhtyeen jäsenet.

Pete Kiisseli ja Ville Soininen. Kuva: Music-Bros

 

W.I.P.E. julkaiseekin uutusalbuminsa Täsmälääkitystä perjantaina 22.10.2021, jota pohjustavat viikon välein julkaistavat singlet ja videot. Yhtye on julkaissut singlen Hyviä kysymyksiä sekä neljän biisin EP:n, jotka ovat kuultavisssa Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Levyä juhlistetaan 40 vuotta taiteilua -julkkarikeikalla Osmo’s Cosmos Barissa Imatralla 30.10.2021.

Pete Kiisseli ja Ville Soininen ovat vakiinnuttaneet Osmo’s Cosmoksen aseman glam rock -henkisenä kovana keikkabändinä, joka esittää omanlaisiaan cover-versioitaan, mutta myös uusia alkuperäiskappaleitaan. Tunnetuin biisi tällä hetkellä lienee Hauskaa, joka on Renny Harlinin ohjaaman Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvan tunnusbiisi.

 

 

Suomenkielinen, maanläheinen rock on kuitenkin tuttua jo nuoruusvuosilta. Pete Kiisseli kertookin levyn taustasta: “Pikkupojista saakka olemme tehneet omia biisejä, mutta vasta nyt tulee ensimmäinen soololevy. Sama poikamainen into jyllää edelleen.”

Ville Soininen jatkaa tarinoiden synnystä, sillä aikaa maailman tarkkailuun ja elämän pohtimiseen olikin nyt enemmän kuin ennen. ”Vaikka korona aiheuttikin paljon ongelmia meidän alalla, niin jotain hyvääkin se toi. Kerrankin oli aikaa paneutua kunnolla biisien tekoon ja päästää luovuus valloilleen .”

W.I.P.E. noudattaa Osmo’s Cosmoksen videofilosofiaa, johon kuuluu suuri videojulkaisujen määrä.