Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.06.2021

Oopperan ja Baletin kevätkausi päättyy nuorten lahjakkuuksien esityksiin Stage24:llä

Balettioppilaitoksen kevätjuhla sekä nuorten ooppera- ja musiikkiharrastajien esitykset nähdään Oopperan ja Baletin suoratoistopalvelussa taltiointeina.

Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen kevätjuhlassa nähdään klassista balettia ja nykytanssia. Esitys on taltioitu Oopperatalon päänäyttämöllä toukokuun lopussa ja tulee katsottavaksi Stage24-palveluun perjantaina 4.6.

Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen kevätjuhlassa 2021 nähtiin klassista balettia ja nykytanssia.

Kevätjuhlan esitys on taltioitu Oopperatalon päänäyttämöllä toukokuun 2021 lopussa. Kuva:  Suomen Kansallisooppera ja -baletti

Ammatillisen koulutuksen opiskelijat esittävät Reija Wäreen uuden kantaesitysteoksen Frame. Wäre on työskennellyt ohjaaja–koreografina eri tyylilajeissa oopperasta katutanssiin ja tv-tuotannoista teatteriin, urheiluun ja massatapahtumiin ja ollut tekemässä yli 80 tanssiteosta, näytelmää ja musikaalia.

August Bournonvillen perinteisen Napoli-baletin 3. näytöksessä mukana ovat Balettioppilaitoksen ala-asteen 6. luokan, nuorisoasteen 9. luokan sekä ammatillisen koulutuksen opiskelijat. Teoksen opiskelijoille on toteuttanut yksi maailman johtavista Bournonvillen teosten asiantuntijoista, Kansallisbaletin entinen johtaja Dinna Bjørn.

Väliajalla illan esityksistä ja oppilaitoksen kuulumisista keskustelevat rehtori Satu Ristlakki, koulutussuunnittelija Jani Talo, koreografi Reija Wäre ja ammatillisen koulutuksen opiskelija Sofia Ruija. Keskustelun juontaa Sami Sykkö.

Musiikkiteatteriesitys virtuaalisesti

Kansallisoopperan 12–14-vuotiaiden Par(r)asvaloissa-musiikkiteatteriryhmän hurmaavat esitykset saavat jatkoa myös poikkeusvuonna. Tällä kaudella esitys on saanut inspiraationsa Benjamin Brittenin oopperasta Peter Grimes. Noin 14-minuuttinen teos on katsottavissa Oopperan ja Baletin Stage24-palvelussa.

Meriaiheinen Peter Grimes säväytti nuoret pohtimaan erityisesti ystävyyttä ja sen vertautumista mereen ja merenkäyntiin. Video on harjoiteltu ja valmistettu osittain etäyhteyksin poikkeusolojen vuoksi ja kuvattu Oopperan Amfiteatterissa sekä Kulttuuritalo Martinuksessa.

Utelias tila -konsertissa inspiroiduttiin arkkitehtuurista

Mikä yhdistää musiikkia ja arkkitehtuuria? Kevään 2021 Kuule, minä sävellän! -hankkeessa nuoret säveltäjät innoittuivat arkkitehtuurista. Projektin tuloksena syntyi yhdeksän yläasteikäisen säveltäjän teoksista muodostuva konserttikokonaisuus, joka taltioitiin Helsingin Musiikkitalon Paavo-salissa 15. huhtikuuta 2021. Konsertti on ollut katsottavissa osoitteessa kuuleminasavellan.fi torstaina 3.6. klo 18 alkaen.

Kuule minä sävellän! on monimuotoinen koulutushanke, jossa lapset, nuoret ja aikuiset saavat mahdollisuuden säveltää sinfoniaorkesterin soittimille. Kevään 2021 projektissa tehtiin yhteistyötä Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden kanssa. Projektiin osallistuvat nuoret tulivat Tapiolan koulusta Espoosta, Vantaan kansainvälisestä koulusta sekä Malmin koulusta Helsingistä. Ohjaajina toimivat Sibelius-Akatemian opiskelijat sekä Arkkitehtuurimuseon, Suomen kansallisoopperan ja -baletin ja Sibelius-Akatemian ammattilaiset. Yhteistyökumppanit projektissa ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri, Musiikkitalo, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia sekä Suomen kansallisooppera ja -baletti

 
Balettioppilaitoksen kevätjuhla

Katsottavissa Stage24-palvelussa 4.6.2021 klo 12 alkaen 6 kuukauden ajan

 

Par(r)asvaloissa esittää: Ystävyys kuin meri

Katsottavissa Stage24-palvelussa toistaiseksi

 

Kuule, minä sävellän: Utelias tila -konsertti

Katsottavissa osoitteessa kuuleminasavellan.fi 3.6. klo 18 alkaen