Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.11.2023

Omaperäinen komediaryhmä The Umbilical Brothers – The Distraction Suomeen ja ainoa esitys Hämeenlinnan Verkatehtaalla

Hämeenlinnan Teatteri ja Verkatehdas saavat vuosien tauon jälkeen ainoana Suomessa vierailulle legendaarisen australialaiskaksikon The Umbilical Brothers, joka on muodostunut kansainväliseksi komediailmiöksi. Maailmaa kiertänyt komediaduo on esiintynyt yli 40 maassa. Aiemmin kaksikko on nähty Suomessa lähes loppuunmyydyillä esityksillä ”Speedmouse”, ”Heaven By Storm” ja ”Don’t Explain”. Suomen ainoa esitys on lauantaina 17.2.2024.

Kuvassa ovat The Umbical Brothersin kaksi miesesiityjää ja he ovat vinottain kädet ojennettuina ja heillä on ruskean punaiset t-painat. Taustalla on iso näyttö, joissa näkyvät heidän ilmeensä.

Kuva: Hämeenlinnan teatteri

 

The Umbilical Brothers tekee omannäköistä ja ainutlaatuista teatteria yhdistämällä ääntä mimiikkaan ja lisäämällä joukkoon akrobatiaa, slapstickia sekä tilanne- ja stand up -komiikkaa. Helmikuussa lavalla nähdään ennennäkemätön show, joka esitetään samanaikaisesti lavalla ja valkokankaalla. Show räjäyttää mielesi kirjaimellisemmin kuin odotat.

Nyt julkaistu The Umbilical Brothers on oiva esimerkki Verkatehtaan ja Hämeenlinnan teatterin yhteisestä tekemisestä, joka voi olla pientä, isoa tai keskikokoista.

”Halusimme Anna-Elinan kanssa ensimmäiseksi teatteritytäryhtiön Vanaja-salituotannoksi jotakin sellaista ainutkertaisen hienoa, jota harvoin nähdään edes suomalaisilla näyttämöillä, saati hämeenlinnalaisilla. Sellaista, että henki aina vähän salpautuu, kun sen sanoo ääneen. Ja saatiin! Miten onnellista onkaan saada juuri nämä meidän molempien rakastamat hillittömät virtuoosit avaamaan tämä uusi Verkatehtaan ja teatterin yhteinen maailmanaika! Ihan parasta. Ja #ihanlähellä”, iloitsee Verkatehdas Oy:n toimitusjohtaja Janne Auvinen.

https://www.hmlteatteri.fi/ohjelmisto/node/the-umbilical-brothers-the-distraction

The Umbilical Brothers
Lavalla: David Collins ja Shane Dundas
Aika: 17.2.2024 klo 20:00
Paikka: Vanaja-Sali, Verkatehdas
Järjestäjä: Hämeenlinnan Teatteri