Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.02.2024

Olivier Awardilla palkittu brittinäytelmä saa Suomen kantaesityksensä Teatteri Jurkassa helmikuussa

Mike Bartlettin Cock on älykäs ja riemastuttava tutkielma rakkaudesta, kaipuusta ja oman identiteetin löytämisestä ja näytelmä avaa Jurkan kevään ensi-iltakauden.

 

Kuvassa on neliömäisiä valokuvia näyttelijöiden kasvoista eri ilmeillä.  Niitä on vaakana kuusi ja pituussuunnassa neljä. Vinottain on näytelmän nimi Cock kirjain kerrallaan kuvien seassa.

Kuva: Teatteri Jurkka

 

John (Pyry Nikkilä) ja hänen poikaystävänsä (Anssi Niemi) ovat eläneet pitkään avoliitossa. Kun he päättävät pistää suhteensa tauolle, tapahtuu jotain odottamatonta: John rakastuu unelmiensa naiseen (Emma Kilpimaa).

John potee syyllisyyttä, kärsii ristiriidoista, eikä osaa päättää, miten ratkaista tilanne. Järjestetään illallinen, jolla kaikki ovat läsnä. Myös poikaystävän isä (Juhani Laitala), joka on kutsuttu erotuomariksi. Nyt pitäisi päättää, missä mennään. Ja kaikki ovat valmiita taistelemaan.

Mike Bartlettin Cock on suora, älykäs, piikikäs ja riemukas katse erään miehen identiteettiin ja ongelmiin, jotka syntyvät, kun ihminen tajuaa, että hänellä on valinnanvaraa.

Kirjoittanut: Mike Bartlett
Suomentanut: Karri ”Paleface” Miettinen
Ohjannut: Tuomas Parkkinen
Näyttämöllä: Pyry Nikkilä, Anssi Niemi, Emma Kilpimaa ja Juhani Laitala
Skenografia: Annukka Pykäläinen
Koreografia: Jukka Haapalainen
Valo- ja äänisuunnittelu: Saku Kaukiainen

Ensi-ilta 24.2.2024
Ennakkonäytös 23.2.2024

https://www.jurkka.fi/