Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.10.2023

Oikeusvaltio Espoo herättää käräjäoikeuden rikostapaukset eloon & Espoon teatterissa keväällä 2024

Petos, näpistys, kotirauhan rikkominen, henkirikos. Näitä tapauksia tapahtuu myös idyllisiksi mielletyissä lähiöissä. & Espoon teatterissa 9. huhtikuuta 2024 kantaesityksensä saava Oikeusvaltio Espoo perustuu Otaniemessä sijaitsevan Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden sattumanvaraisesti valikoituihin oikeuden pöytäkirjoihin ja tuo esiin tositarinoita oikeussalista.

Oikeusvaltio Espoo herättää käräjäoikeuden rikostapaukset eloon & Espoon teatterissa keväällä 2024

Kuva: Daria Rodionova

 

Käräjäoikeuden istuntojen sisällöt avaavat ikkunan rikoksiin, rikollisuuteen, ihmismieleen ja yhteiskuntaan. Esitys ei romantisoi muttei myöskään moralisoi rikollisuutta. Se on esitys rikoksista ja rangaistuksista, hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä, erehdyksistä ja sattumasta ja siitä mitä ihminen toiselle tekee.

"Oikeusvaltio Espoo -teoksen käsikirjoitus syntyi Espoon ihmettelystä. Tuntui olevan helpompaa kertoa mitä Espoo ei ole kuin mitä se on. Espoon ydin näyttäytyi alati pakenevana arvoituksena, tai tyhjyytenä. Lopulta päädyimme siihen, että Espoosta olisi mielenkiintoista kertoa rikoksen kautta, eli niiden oikeudenkäyntipöytäkirjojen innoittamana joita Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa on luettavissa. Näin Espoon alitajuinen maailma voisi avautua," kuvailee käsikirjoittaja Antti Hietala.

Lavalla nähdään monimuotoinen ryhmä, joka koostuu esiintymisen ammattilaisista sekä avoimen haun kautta mukaan hakeutuneista tavallisista ihmisistä. Teoksen käsikirjoittaja Antti Hietala tunnetaan muun muassa ihmisten välisiä suhteita peilaavista teoksistaan Q-teatterin johdossa. Oikeusvaltio Espoon ohjaa &:n nykyinen teatterinjohtaja, oopperakentälläkin tunnettu Erik Söderblom.

Kotimainen kantaesitys 9.4.2024, &Revontulessa

Työryhmä

Teksti: Antti Hietala
Ohjaus ja tila: Erik Söderblom
Valo ja tila: Kaisa Salmi
Ääni ja musiikki: Antti Puumalainen
Puvut: Silvia Jurvansuu
Video: Paola Fernanda Guzman Figueroa
Lavalla: Heikki Ellilä, Anna Heiskari, Kaarina Holm, Jukka Kaleva, Antti Laukkarinen, Irian Ljan, Oppo Nyrövaara, Tuomas Peltola, Lukas Priklopil, Oona Pätäri, Maija Rissanen, Sanni Sahlberg, Khepa Touray, Arno Vilos

https://espoonteatteri.fi/