Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.11.2019

Ohjelmajohtaja Jenni Haukio Kirjakillan Kirjaporvariksi

Kirjakilta ry on kutsunut Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Jenni Haukion Kirjakillan Kirjaporvariksi hänen kirjallisuuden tunnettuutta ja lukemiskulttuuria edistävästä työstään. Arvostettu Kirjaporvarin kirja luovutettiin hänelle Kirjakillan vuotuisessa möötissä keskiviikkona 13. marraskuuta.

 

Kuvassa on Kirjaporvari-palkinnon saanut Jenni Haukio yhdessä Kirjakillan palkintoraadin kanssa.  Palkintoraadissa on seitsemän henkilöä, neljä naista ja kolme miestä ja heillä on siniset pitkät viitat hartioillaan sekä valkoiset peruukit.

 

Jenni Haukion laaja-alainen työ kirjallisuuden ja lukeneisuuden edistämiseksi on näkynyt viime vuosina eritoten hänen luotsaamillaan Turun kirjamessuilla. Lisäksi hän on itsekin kirjailija ja tuntee läheisesti taiteellisen työn luomisprosessin ja sen vaatimat edellytykset. Messut ovat merkittävä tapa ylläpitää ja lisätä kirjailijoiden ja heidän teostensa vuorovaikutusta lukijoiden kanssa. Jenni Haukio on omalla työllään todistanut, kuinka lukemisen kulttuuria ja kirjallisuuden perinnettä uudistetaan ja viedään eteenpäin tuleville sukupolville. Kirjallisuuden lukijat ja kirjoja rakastavat ihmiset muodostavat sanattomalla sopimuksella yhteisön, jonka hyvinvointia ja moniarvoisuutta Jenni Haukio on innostavalla esimerkillään vahvistanut.

”Pidän tätä kirja-alan sisältä tulevaa tunnustusta erittäin suuressa arvossa. Lukemisen ja kirjallisuuden edistämistyö on vaikuttavimmillaan alan eri toimijoiden välisenä yhteistoimintana, jota Kirjakilta vuoropuheluun ja verkostoitumiseen kannustavana tahona tukee”, lausuu tuore Kirjakillan Kirjaporvari Jenni Haukio kiitossanoissaan.

Kirjakilta on kirja-alan yhdessäolojärjestö. Se kokoaa eri tahoilla kirjan hyväksi työskenteleviä yhteen keskustelemaan vapaamuotoisesti alan asioista ja pitämään hauskaa.

Kirjakilta perustettiin vuonna 1962. Sen arvovaltaisia perustajajäseniä olivat mm. Akateemisen Kirjakaupan johtaja Reino Husso, WSOY:n pääjohtaja Yrjö A. Jäntti sekä tuolloinen Otavan myyntijohtaja, nykyinen professori Heikki A. Reenpää. Tällä hetkellä jäsenmäärä on noin 300. Kiltaa johtaa Korkia raati, jonka puheenjohtajaa kutsutaan Oltermanniksi. Oltermannin vetovuoro kestää kaksi kautta, ja tapana on ollut, että Oltermanni on vuoroin kaupan ja vuoroin kustantamon edustaja.