Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 01.04.2020

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalin avaus siirtyy

Koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman poikkeuksellisen globaalin tilanteen vuoksi Helsinki Biennaali 2020:n rakentaminen ja teostuotanto myöhästyvät alkuperäisestä aikataulusta. Tästä johtuen Helsinki Biennaalia ei voida avata yleisölle 12.6. Lopullinen arvio siitä, voidaanko biennaali järjestää tulevana kesänä, tehdään huhtikuun aikana.

Kuvassa on Vallisaaren kallio kesäpäivänä ja alla on vettä. Kalliolla istuu yksi nainen.

Kuva: vallisaari.fi

 

”Vaihtoehdot ovat Helsinki Biennaalin avautuminen elokuun alussa tai siirtyminen kesään 2021. Haluamme päätöksellä myös varmistaa yleisön, taiteilijoiden, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Helsinki Biennaali on ensimmäistä kertaa järjestettävä nykytaidetapahtuma Vallisaaressa ja mantereella. Merelliseen Helsinkiin sijoittuva biennaali on odotettu lisä kaupungin kulttuuritarjontaan.

Helsinki Biennaali seuraa koronavirustilannetta ja noudattaa niin kansainvälisten, kansallisten kuin paikallisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Helsinki Biennaalin tarkentuneista suunnitelmista ja käytännön asioista tiedotetaan viimeistään toukokuussa.

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toteutuva kansainvälinen nykytaidetapahtuma. Biennaali on koko Helsingin kaupungin yhteinen hanke, ja sen tuotannosta ja kuratoinnista vastaa HAM Helsingin taidemuseo. Biennaali on osa Helsingin kaupunkistrategiaa, jonka tavoitteita ovat muun muassa kansainvälisen vetovoiman lisääminen sekä merellisyyden kehittäminen. Helsinki Biennaali korostaa toiminnassaan vastuullisuutta, ja tapahtuma toteutetaan kestävän kehityksen arvojen mukaisesti.

Helsinki Biennaali 2020:n pääyhteistyökumppanit ovat Metsähallitus sekä Jane ja Aatos Erkon säätiö. Biennaalin toteutumista tukevat myös Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Svenska kulturfonden ja Pro Artibus -säätiö.

Helsinki Biennaali 2020:n pääyritysyhteistyökumppani on Clear Channel. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Helen ja Artek. Helsinki Biennaalin ohjelmaa tukee Facebook Art Department.