Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.05.2022

Nykytaide kohtaa modernin taidekokoelman: Hannu Palosuo – You Live With Me Didrichsenillä

Didrichsenin taidemuseon kesän 2022 näyttely luo katsauksen nykytaiteilija Hannu Palosuon viime vuosien tuotantoon. Roomassa asuvan Palosuon vaikuttavat teokset asettuvat näyttelyssä Didrichsenin kokoelmasta valikoitujen maalausten ja veistosten rinnalle.

Kuvassa on Hannu Palosuo on istumassa ja tekee taideteosta.  Hän on kääntyneenä katsojaan päin.  Seinillä hänen ympärillään on taideteoksia.

Hannu Palosuo, studio, Rooma. Kuva: Paolo Vezzoli

 

You Live With Me -näyttely syventää Palosuon jo aiemmin käsittelemiä aiheita: teoksissa mennyt ja tuleva aika sulautuvat määrittelemättömiksi, unenomaisiksi kuvakohtauksen hetkiksi. Teokset käsittelevät aikaa, muistojen kerrostumista ja muistin epävarmuutta. Muistojen tuntemukset ovat edelleen mielessä, henkilöiden kasvot ja nimet unohtuneet. Taiteilija pohtii teoksissaan, mikä on katsojan suhde kuvaan ja sen heijastamaan maailmaan.

Palosuolta nähdään näyttelyssä maalausten lisäksi veistoksia, koruja, astioita ja lasimaalauksia. Maalaukset ovat pääosin uusia, varta vasten näyttelyyn tehtyjä. Didrichsenin taidemuseon kokoelmasta mm. Pekka Halosen Ateria, Mark Rothkon Gray, White, Purple, Marika Mäkelän Kuin itse yön vartija, esitetään näyttelyssä kokonaisuuteen sulautuvina. Palosuon luomat rinnastukset näyttävät museon kokoelmateokset uudessa valossa ja tarjoavat perspektiivejä myös nykytaiteen katsomiseen.

Näyttelytyöryhmän ovat muodostaneet Hannu Palosuo, VTT Mika Hannula ja Didrichsenin taidemuseo.

Näyttely on avoinna 21.5.-21.8.2022.