Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.10.2020

Nuorten miesten syrjäytymisongelma esillä Tomi Salesvuo East Funk Attackin uutusvideolla Help Me

Tomi Salesvuo East Funk Attack nostaa uutuusvideollaan Help Me esiin yhteiskuntamme suuren ajankohtaisen ongelman, nuorten aikuisten miesten syrjäytymisen. Kitaravetoinen biisi ja ohjaaja Joel Korhosen urbaani tarina kuvaavat syrjäytymisen kanssa painivan nuoren miehen elämää sekä ajatuksia katkenneesta ystävyydestä, yhteenkuuluvuuden tunteesta, yksinäisyyden haasteista mutta myös myös ystävyyden ja auttamisen voimasta.

Kuvassa on violetin sävytys ja siinä on kuvattu ylhäältä päin lattia mattoineen ja laulaja makaamassa lattialla.

Kuva: East Funk Attack

 

Help me -kappaleen on säveltänyt Tomi Salesvuo. Hän on myös sanoittanut sen yhdessä Julia Vuorisen kanssa. Musiikkivideo julkaistaan Musiikkisaton ja Eclipse Musicin yhteistyönä. Single on saatavilla digitaalissa palveluissa tänään.

East Funk Attackin soundia ja tunnelmaa on kuvattu Red Hot Chili Peppersin ja Janelle Monáen fuusioksi. Oleellinen osa yhtyeen musiikillista maisemaa ovat hypnoottiset riffit sekä solisti Taru Ratilaisen vangitseva laulu. Tomi Salesvuon ja Julia Vuorisen käsialaa on myös yhtyeen aiemmin tänä vuonna julkaistu single I Feel Surreal. East Funk Attack julkaisi juuri korona-ajan karanteeriversion Lenny Kravitzin klassikosta Let Love Rule.

 

 

 

East Funk Attack on esiintynyt Euroopassa vuosien varrella useasti. Viime vuonna Tanskassa ja Saksassa keikkaillut bändi on julkaissut myös täysin livenä taltioidun Live at E-Studio -EP:n ja samassa yhteydessä kuvatut live-videot. Yhtye on saanut levyillään kiitettäviä arvioita ja heidän musiikkinsa on sanottu tuovan mieleen niin Isaac Hayesin, Public Enemyn kuin Tower of Powerinkin. Koronan vuoksi peruttu Saksan kiertue on nyt sovittu tehtäväksi maaliskuussa 2021. Tomi Salesvuo toimii myös aktiivisesti rytmimusiikin pedagogina niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hän toimii Metropolia ammattikorkeakoulun musiikin tutkinnon lehtorina ja on myös yksi Rockway.fi-verkkopalvelun opettajista.

Tomi Salesvuo East Funk Attack
Taru Ratilainen, laulu
Ukko Heinonen, saksofoni ja huilu
Ilmari Aitoaho, koskettimet
Matias Kiiveri, kitara ja taustalaulu
Heikki Laine, basso
Tomi Salesvuo, rummut ja taustalaulu