Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 22.01.2021

Nordisk Film ja MRP Matila Röhr Productions tehneet merkittävän yhteistyösopimuksen - tulossa elokuvat Veikko Huovisen Hamstereista ja Urho

Johtava pohjoismainen levitysyhtiö Nordisk Film ja Suomen yksi arvostetuimmista elokuvatuotantoyhtiöistä MRP Matila Röhr Productions ovat allekirjoittaneet laajan kehittely- ja levityssopimuksen. Yhteistyö sisältää MRPn tulevien pitkien elokuvien levityksen yksinoikeudella pohjoismaissa, ensimmäisen tuotannon saapuessa elokuvateattereihin jo syksyllä 2022. Lisäksi yhteistyö kattaa oikeudet MRPn vaikuttavaan 43 elokuvan katalogiin, jota Nordisk Film jatkossa edustaa koko pohjoismaihin.

Kuvassa ovat Rölli-elokuvan hahmoina peruukeissa ja ruskeissa säkkikangasvaatteissa Krista Kosonen, Turkka Mastomäki, Jari Kotilainen ja Ville Haapasalo.

Rölli ja kultainen avain elokuvassa Krista Kosonen (Laulunopettaja), Turkka Mastomäki (Kylän vanhin), Jari Kotilainen (Iso-Rölli) ja Ville Haapasalo (Seppä). Kuva: Malla Hukkanen

 

Ensimmäiset ennakkotuotannossa olevat pitkät elokuvat tähtäävät elokuvateatterilevitykseen vuosina 2022 ja 2023. Näihin lukeutuu elokuva Hamsterit, Veikko Huovisen rakastettuun kirjaan perustuva draamakomedia, jota tuottajat Marko Röhr ja Hanna Kauppi valmistelevat yhdessä ohjaaja Markku Pölösen kanssa.

Niin ikään ennakkotuotannossa on historiallinen draamaelokuva Ei koskaan yksin, ohjaaja Klaus Härön ja tuottaja Ilkka Matilan valmistelema vuoden 1942 tositapahtumiin perustuva elokuva kahdeksasta juutalaisesta pakolaisesta, joiden luovutuksen Gestapolle yksi rohkea mies yritti estää.

Perheyleisölle on valmisteilla rakastettujen ja suosittujen Rölli-elokuvien itsenäinen spin of, kun Mauno Mato saa oman animaatioelokuvansa pohjoismaisena yhteistuotantona Kari Juusosen ohjaamana ja Hanna Kaupin tuottamana. Musiikkia tulvivassa koko perheen animaatiokomediassa ponteva Mauno halajaa kansainväliseksi rock-tähdeksi, mutta tie tähtiin on käänteitä täynnä.

 

Kuvassa ovat Sidse Knudsen ja Tommi Korpela, jotka istuvat ja nojaavat toisiinsa. Taustalla on vihreää ruohoa.

Ikitie-elokuvassa Sidse Knudsen ja Tommi Korpela.  Kuva: Andres Teiss © Matila Röhr Productions

 

Lisäksi tuotantoon etenee odotettu suurelokuva Urho, jota tuottaja Ilkka Matila, käsikirjoittaja Hannamaija Matila ja ohjaaja Heikki Kujanpää parhaillaan valmistelevat. Elokuva pohjautuu toimittaja Maarit Tyrkön muistelmiin hänen ystävyydestään vanhenevan presidentin kanssa sekä tämän viimeisistä vuosista.

Marko Röhr, MRP, kommentoi: “Olen erittäin iloinen, että yhteistyömme Nordisk Filmin loistavan levitystiimin kanssa jatkuu entistä laajemmalla sopimuksella. Tällä historiallisella sopimuksella lähes 50 MRP:n tuottamaa elokuvaa levitetään nyt kaikkiin pohjoismaihin. Levitykseen tuleva kokonaisuus sisältää suurimmat menestyselokuvamme, luontoelokuvamme ja uudet kunnianhimoiset tuotannot, joita nyt valmistellaan tuotantoon yhteistyössä Nordiskin kanssa”

”Tämä yhteistyö on luonnollinen jatke sille hienolle, pitkälle yhteistyölle, jota MRPn kanssa olemme tehneet jo kohta 20 vuotta. MRP on aina ollut laadun tae. Siksi olemme tavattoman innoissamme, että tämän yhteistyösopimuksen avulla saamme olla mukana varmistamassa elokuvayleisöille ja partnereillemme laadukkaita ja kunnianhimoisia yleisöelokuvia. Samalla yhteistyö vahvistaa Nordisk Filmin strategiaa tuoda elokuvayleisölle ja yhteistyökumppaneillemme parhaita kotimaisia sisältöjä”, iloitsee elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä.

Nordisk Film ja MRP aloittivat yhteistyönsä jo vuonna 2002. Sen jälkeen Nordisk Film on tuonut elokuvateattereihin yli 20 MRPn tuottamaa tai yhteistuottamaa elokuvaa, kuten sellaiset elokuvahelmet kuin Äideistä parhain ja Ikitie, koko perheen rakastamat Rölli-elokuvat, sekä huikean ja palkitun luontodokumenttitrilogian, jonka päätösosa Tunturin tarina saa ensi-iltansa keväällä 2021.